Logo brummensnieuws.nl

Concerten in een mestsilo

CORTENOEVER - Je hebt op je terrein een ongebruikte mestsilo. Wat moet je ermee? Eigenaresse Corrie van de Vendel in Cortenoever bedacht een heel bijzondere manier van hergebruik. Ze gebruikt de ruime ronde bak voor het houden van concerten. De artiesten spelen erin, het publiek staat op een verhoging aan de randen. Zelf noemt ze de siloconcerten een verrassende combinatie van muziek, natuur en beeld.

Wie het mee wil maken kan er aanstaande zondag terecht voor de eerstvolgende aflevering; een voorstelling met als titel: Cello in de Silo. Het cellokwartet CelloWercken Zutphen met Jeroen den Herder, Camelia Ciobanu, Jasper den Hond en Ingunn Kristjánsdottir verzorgen het concert.

Cellovirtuoos Jeroen den Herder is als hoofddocent verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Hij is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse Internationaal Cellofestival Zutphen dat wordt georganiseerd door Cellowercken Zutphen. Deze stichting biedt getalenteerde cellisten een podium en opleidingsmogelijkheden.

Ingunn Kristjánsdóttir begon op vierjarige leeftijd met cello spelen. Ze studeerde cello in Rotterdam en legt zich nu toe op kamermuziek en lesgeven. Jasper den Hond komt uit Hilversum. Hij deed de Jongtalentenklas van het Conservatorium in Amsterdam. Nu studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam en zit daar in zijn laatste jaar. Camelia Ciobanu is geboren in Boekarest waar ze begon met cellospelen. Ze heeft gestudeerd in België en Duitsland, won verschillende prijzen en studeert nu op het conservatorium in Rotterdam onder Joachim Eijlander.

Het programma van deze middag is een ode aan een paar grote cellisten. Zij speelden niet alleen cello, ze componeerden ook. Met vreugde haalden ze circusachtige muzikale capriolen uit om de mogelijkheden van de cello uit te buiten en de volle toonomvang van het instrument te laten klinken. Daarnaast staan virtuoze stukken van Bach op het programma.

De cellisten zitten in de deels met water gevulde silo; de spiegelingen in het water halen eveneens capriolen uit: visuele poëzie. Het publiek staat op een plateau rondom de bak, dat via een korte trap bereikbaar is. Voor bezoekers die slecht ter been zijn, is een aantal stoelen beschikbaar.

Datum: zondag 10 oktober 15 uur, bij voldoende belangstelling ook 16.30 uur. Als het weer niet goed is wordt het concert naar voorjaar 2022 verzet. Opgeven graag via mail: kunst@corrievandevendel.nl. Adres: Weg naar het Ganzen Ei 7/9, 6971 JG Brummen. Kosten: € 12,00, betalen aan de silo.

Meer berichten
 


Week 39

In week 39 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: