Logo brummensnieuws.nl

Sportclub Brummen en Riwis Zorg & Welzijn slaan handen ineen

BRUMMEN – Afgelopen vrijdag, 3 september, was de officiële start van de samenwerking tussen Sportclub Brummen en Riwis Zorg & Welzijn bij de kantine van de sportclub. Wekelijks gaan cliënten van Riwis helpen bij de werkzaamheden. Daarmee wordt de kantine een nieuwe dagbestedingslocatie van Riwis. In bijzijn van wethouder Cathy Sjerps en Riwis bestuurder Joost Harkink werden de eerste hapjes geserveerd door de enthousiaste groep cliënten.

SC Brummen bestuurslid Maaike Jeronimus had het idee voor samenwerking tussen cliënten en de sportclub. Zij sprak een welkomstwoord en schetste het belang: “Onze vereniging wil sociaal en maatschappelijk betrokken zijn. Daarom hebben we een aantal projecten opgezet, zoals‘Brummen Beweegt’, waarbij er elke ochtend activiteiten zijn voor volwassenen. De samenwerking met Riwis betekent nu een uitbreiding.

Wim Slinkman, vrijwilliger bij SC Brummen en cliënt bij Riwis werd enthousiast over het idee en bracht Maaike in contact met een van de begeleiders bij Riwis. “Ik heb me altijd welkom gevoeld bij SC Brummen en dacht dit kan voor meer mensen zo zijn”.

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Wethouder Sjerps liet weten dat de gemeente activiteiten zoals deze stimuleert en dat zij er dan ook trots op is dat een samenwerking tussen de club en Riwis tot stand is gekomen. Joost Harkink voegde daaraan toe: “Deze samenwerkingen zijn belangrijk voor onze cliënten. Er ontstaan nieuwe verbindingen. Dat is goed voor zowel onze cliënten als voor de vereniging. We werken met meerdere instanties samen voor de invulling van dagbesteding, maar deze overeenkomst met een voetbalvereniging is uniek.”

Meer berichten
 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: