Afbeelding

VVN: “Corona vertraagt aanpak verkeersknelpunten”

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK – “We hebben tientallen verkeersknelpunten op foto vastgelegd,” zegt Johan Veen van de afdeling Eerbeek Hall van Veilig Verkeer Nederland (VVN). “Maar om ze aan de wethouder en ambtenaren in het gemeentehuis Brummen voor te leggen komt er niet van. Door de Corona-maatregelen is het nog steeds niet tot een afspraak gekomen.”

Veen is verre van positief over de huidige gang van zaken. “Vroeger hadden we heel goed contact en waren problemen altijd bespreekbaar en werd er regelmatig ook adequaat door de gemeente opgepakt, maar tegenwoordig lijkt de verkeersproblematiek in Brummen geen prioriteit te hebben. En dat terwijl er steeds meer slachtoffers vallen in het verkeer.”

Reden voor de redactie van deze krant om te bellen met de vertegenwoordiger van VVN in deze regio is de snelheidsbeperking op de weg langs het kanaal. De gemeente Apeldoorn besloot voor een proef tot eind dit jaar die snelheid terug te brengen naar zestig kilometer per uur. Zodra Kanaal-Zuid Apeldoornseweg gaat heten, rijdt het verkeer de gemeente Brummen binnen en is, behoudens bij enkele kruispunten, de maximum snelheid gewoon tachtig km/uur.

Bij de VVN-vertegenwoordiger veroorzaakt die situatie een dubbel gevoel. Hij begrijpt aan de ene kant niet waarom door de drie wegbeheerders niet hetzelfde besluit, overal zestig km/uur, wordt genomen. Aan de andere kant snapt hij het standpunt van de gemeente Brummen ook wel. Johan Veen: “Als op een weg de maximum snelheid van tachtig kilometer per uur wordt teruggebracht naar zestig, dan moet de inrichting van de weg ook aangepast worden. En dat zijn ingrepen die geld kosten. Apeldoorn heeft nu besloten om als proef tot eind 2021 toch die snelheidsbeperking in te voeren. De politie heeft negatief geadviseerd. Volgens de politie past de snelheid van 60 km/uur niet bij de weginrichting van de wegdelen die in de huidige situatie nog een snelheidslimiet kennen van 80 km/uur en daarmee niet geloofwaardig en herkenbaar is voor de weggebruiker.”

Uiteraard is VVN benieuwd naar de resultaten. Als straks blijkt dat de proef is geslaagd, er minder ongelukken gebeuren en ook fietsers zich veiliger voelen, dan zal een aanpassing pas geloofwaardig zijn als de verlaagde snelheid wordt ingevoerd op het hele traject en het ook qua weginrichting binnen alle gemeentegrenzen wordt aangepast.

Voorlopig richten de afdeling Eerbeek/Hall en Brummen (“We werken heel nauw en goed samen”) zich op de aanpak van de van die tientallen grote en kleine gevaarlijke situaties die binnen de gemeente aangepakt moeten worden. Dus wachten ze op een uitnodiging vanuit het gemeentehuis.

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 13 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43