Circus Harlekino
Circus Harlekino

Circus Harlekino naar Eerbeek!

Algemeen

EERBEEK - Nostalgisch vermaak voor de hele familie, in een grote rode circustent aan de Stuijvenburchstraat in het centrum van Eerbeek. Van 16 tot en met 18 augustus is het circus in de stad! Het hooggee¨erd publiek kan in gemoedelijke setting genieten van internationale topartiesten, verschillende dieren en muzikale clowns.

De voorstelling, die gericht is op kinderen, maar door de volwassenen ook zeer wordt gewaardeerd, duurt 75 minuten zonder pauze. In een razendsnelle aaneenschakeling volgen alle disciplines die het klassieke circus populair maken; dieren, artiesten en volop humor.

De Spaanse Rivelino’s clowns werkte reeds in de grootste circussen van Europa, en zijn nu op bijna aanraakbare afstand te beleven in de Harlekino-piste. Met muzikale intermezzo’s, de nodige rake klappen tijdens hun bokswedstrijd maar ook verrassende comedy zorgen ze voor de rode draad door het familieprogramma.

Een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) is Enrico Lauenburger uit Duitsland. Dit allround circustalent verbluft en verbaasd met zijn handstanden op een opeenstapeling van glazen flessen en de bekende keukenstoelen. Als ‘Los Medranos’ zweept hij samen met zijn partner Mandy het publiek op met een gewaagde cowboyact met lasso’s en messenwerpen.

Voor de dierlijke inbreng zorgen de dierentrainers Josefine en Danie¨l Igen, direct afkomstig van het vermaarde Cirque Arlette Gruss. Zij zijn naar Nederland afgereisd met hun 11 honden en 9 getalenteerde dwerggeiten, om een ode te brengen aan het klassieke circus – dat ooit met dieren is ontstaan.

De drijvende kracht achter het circusbedrijf is gastheer en spreekstalmeester Kevin van Geet, bekend als jongste Circusdirecteur van Europa. Het circus Harlekino, dat in 1989 door zijn opa Peter Verberk is opgericht, beleeft in de nadagen van de corona-crisis een fantastische tournee met uitsluitend volle tenten (op afstand) en een laaiend enthousiast publiek.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website www.circusharlekino.nl – hier zijn ook online kaarten te bestellen a` 12,50 per stuk. Overgebleven kaarten zijn vanaf een uur voor aanvang te verkrijgen aan de circuskassa aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek.

Voorstellingen vinden plaats op dinsdag 17 augustus om 16.00 en 19.00, woensdagochtend om 11.00 uur de afsluitende show. Er is ge´e´n corona-toegangsbewijs vereist, de volwassenen houden met geplaceerde stoelen 1,5 meter afstand tussen de huishoudens. Kinderen mogen samen vooraan op de bankjes zitten.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 9 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 11 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 11 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 11 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 11 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 11 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 11 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 11 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 11 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 11 uur geleden