Logo brummensnieuws.nl
<p>Toon van den Boogaard.</p>

Toon van den Boogaard.

Toon van den Boogaard ontvangt Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

DIEREN – Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta op 8 juli 2021 ontving Toon van den Boogaard van Monuta in Dieren het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd uitgereikt in Crematorium Heidehof in Ugchelen. Dit jaar namen 28 Monuta uitvaartverzorgers het vakdiploma in ontvangst.

NaVU-diploma

Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers in Nederland te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Het vakexamen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Met het NaVU-diploma kunnen uitvaartverzorgers zich inschrijven in het Register Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Zij moeten een gemiddelde klanttevredenheidscore van een 8 of hoger (gemeten over twintig uitvaarten) en minimaal tien uitvaarten zonder klachten hebben begeleid. Nabestaanden kunnen aan de hand van het register hun keuze voor een uitvaartverzorger maken op basis van kwaliteit. 

Opleidingsprogramma

Het opleidingsprogramma waarmee nieuwe uitvaartverzorgers het vak leren van Monuta is erop gericht om een stevige basis neer te zetten om het vak te leren zonder dat er op nabestaanden wordt ‘geoefend’. Daarom krijgt elke nieuwe uitvaartverzorger een mentor. Het inwerkproces duurt in totaal een half jaar. Hierbij krijgen de nieuwe uitvaartverzorgers de ruimte om te leren van hun collega’s en uiteindelijk ook zelfstandig aan het werk te gaan. De laatste fase is het NaVU-examen. Na de registratie als uitvaartverzorger heeft Monuta een uitgebreid opleidingsprogramma waarmee uitvaartverzorgers PE-punten kunnen halen. De Monuta praktijkopleiders breiden dit programma voor bijscholing jaarlijks uit. 

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: