Logo brummensnieuws.nl

Het duurde even, maar Stuyv Inn is open

EERBEEK - Wat een mazzeltje. Tot dusver wat betreft de zon een wat treurig stemmend voorjaar, maar woensdag een heerlijke dag. En laat nu het nieuwe café restaurant Stuyv Inn aan de Stuijvenburchstraat juist die dag voor het eerst de deuren openen. Bingo: het terras zat meteen vol en bleef vol tot om 18 uur de coronamaatregelen een einde maakten aan de borrelpret.

De opening volgde na een lange bouwperiode waarbij het pand en de gevel volledig op de schop gingen. Op de bovenste verdieping wordt een aantal appartementen gebouwd. De horecagelegenheid is een initiatief van Eerbekenaren Gert-Jan Blom en Sander Wehrmeijer. Beiden droomden van een eigen horecazaak, onder meer om de leefbaarheid in Eerbeek te bevorderen. Met de sloop van Spoorzicht enige jaren geleden verdween immers het enige echte café in het dorp. Tegenvallers in de bouw verhinderden een eerdere opening en anders had corona dat wel gedaan.

Sander Wehrmeijer is in zijn nopje met de vliegende start. Hij wijst nieuwe gasten een vrijgekomen tafel op het zeer ruime terras voor de zaak: “Ja, toen we om 12 uur open gingen was er meteen een grote toeloop. Dat is eigenlijk zo gebleven. Dat is natuurlijk wat je wil. En het gaat goed. We moeten natuurlijk met een nieuw team meteen aan de bak, maar tot dusver gaat het goed.”

Stuy Inn is een eetcafé waar zowel lunch als diner wordt geserveerd, onderverdeeld in een restaurant- en een cafédeel. De kelder is te huur voor besloten feestjes. Aan de voorzijde een riant terras, dat als de 1,5 meter maatregel van de baan is, overigens wat beperkter van omvang zal zijn. De keuken verzorgt diverse borrelhapjes, waaronder ook een viertal vegetarische gerechtjes. De lunchkaart biedt wat je van een café-restaurant mag verwachten: broodjes, uitsmijters, toasties burgers en salades. Ook hier is aan vegetariërs gedacht, maar is het aanbod wat mager. Op de dinerkaart traditionele gerechten als saté (16,50 euro), spareribs (vanaf 20,50 euro), bavette (22,95 euro) en burgers (ook vegetarisch).

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: