Shoplichten voor alle duidelijkheid!
Shoplichten voor alle duidelijkheid!

Ondernemers werken massaal met ‘shoplichten’

Algemeen

BRUMMEN/EERBEEK- De ondernemers van Brummen en Eerbeek maken massaal gebruik van het zogenaamde shoplicht. Staat deze op rood dan moet u even wachten en bij groen kunt u naar binnen. Het initiatief is ontwikkeld in de kop van Overijssel en heeft nu ook in onze gemeente zijn intrede gedaan.

De versoepelingen voor het winkelen worden door de consument goed ontvangen. Het gemiddelde winkelbezoek is inmiddels weer behoorlijk gestegen nu de regeling om 4 uur van tevoren een afspraak te maken is komen te vervallen. Wel is er nog steeds een maximum gesteld aan het aantal bezoekers dat gelijktijdig in een winkel aanwezig mag zijn o.b.v. van het winkeloppervlak.

Om het voor hun klanten gemakkelijker te maken om te zien of men een winkel binnen mag of niet zijn de winkeliers in Brummen en Eerbeek massaal overgestapt op het klantvriendelijke Shoplichtsysteem dat duidelijkheid geeft of het maximale aantal bezoekers bereikt is.

Dit systeem werd al enig tijd geleden geïntroduceerd in de plaatsen Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt waardoor de 4-uurs afspraak daar al niet meer gehanteerd werd. Hiermee haalden zij de landelijke pers. Toen de ondernemersvereniging en OVE en OVB aan de gemeente Brummen vroegen om een dergelijk systeem ook voor Brummen en Eerbeek te gedogen kregen zij nul op hun rekest. De gemeente besloot zich aan de regels, zoals die door de landelijke overheid waren vastgesteld, te conformeren.

Inmiddels is het door de versoepelingen nu wél mogelijk om gebruik te maken van de shoplichten. De gemeente is ook enthousiast. Burgemeester Alex van Hedel reageerde als volgt op het initiatief: “Ik ben blij dat onze winkeliers in onze gemeente niet eerder ruimte zochten dan verantwoord was. Onze gezondheid was hen lief. Grote waardering! Het siert hen dat zij binnen de huidige versoepelingen extra investeren in onze veiligheid. En dat in een voor hen zeer moeilijke tijd. Het shoplichtsysteem is een creatief en doelmatig hulpmiddel om het aantal winkelbezoekers op verantwoorde wijze te regelen. Met shoplichten halen we de eindstreep!”

Het project is een samenwerking tussen de ondernemersverenigingen van Eerbeek en Brummen: “Er zijn meerdere onderwerpen geweest waarop onze ondernemersverenigingen hebben samengewerkt en samenwerken. We hebben tenslotte veel overeenkomsten en gemeenschappelijke belangen. Als je elkaar daarin kunt ondersteunen en versterken is dat goed voor zowel de ondernemers als de consument. Een goed voorbeeld daarvan is de actie Koop Lokaal, waarin we de Eerbeekse en Brummense consumenten hebben geprobeerd bewust te maken hoe belangrijk het is om bij de lokale winkelier de boodschappen en andere aankopen te doen in plaats van bij grote webshops die geen enkel belang hebben bij de Brummense en Eerbeekse gemeenschap. De lokale ondernemers echter dragen ook weer bij aan de vele evenementen die de gemeente rijk is en steunen daarnaast ook (sport) verenigingen door middel van sponsoring. We hopen op de ingeslagen weg door te kunnen gaan zodat we een levendige gemeenschap houden met een rijk verenigingsleven”, aldus de voorzitters van de ondernemersverenigingen Jelke Bouma en Alice Weltevreden.

Uit de krant

Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 32 minuten geleden
Afbeelding
'Supply chain' Columns 1 uur geleden
Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 18 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen gisteren
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21