Logo brummensnieuws.nl
<p>Kranslegging bij het Postkantoor in 2019. Foto: Marion Verhaaf</p>

Kranslegging bij het Postkantoor in 2019. Foto: Marion Verhaaf

Herdenkingen op 4 mei in gemeente

GEMEENTE BRUMMEN – Dodenherdenking op 4 mei betekent normaal gesproken een ronde maken langs de punten waar de kransen gelegd worden, een optocht met stille trom. Maar het werd wederom een online herdenking waarbij men thuis een opname kon bekijken van de kransleggingen door onder andere burgemeester Alex van Hedel. Een aantal kinderen van de basisscholen in de gemeente vertellen hún gevoel over vrijheid. De herdenking op de begraafplaats in Hall was tevens online te zien.

Vrijheid is een groot goed dat we moeten koesteren

Burgemeester Van Hedel legde het uit: “Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Vrijheid is een groot goed en dat moeten we met elkaar koesteren. Juist door samen op te trekken kunnen we de vrijheid ook op langere termijn behouden.” Zijn oproep tot vlaggen op 4 mei werd massaal beantwoord.

Eigen herdenking thuis

De herdenking op de Dam in Amsterdam of bijvoorbeeld de Waalsdorpervlakte op televisie bekijken, in plaats van meelopen in een stille tocht in uw eigen woonplaats. Thuis stil staan bij hen die we willen herdenken, respect tonen tijdens de twee minuten stilte. Sommigen hielden hun eigen herdenking bij diverse plaquettes in onze dorpen. Het was stil op straat.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: