Afbeelding

Concordia is op zoek naar uitbater

Algemeen

BRUMMEN – Met grote belangstelling volgen vele inwoners van Brummen de ontwikkelingen rondom Concordia. Bijna dagelijks krijgen de pandeigenaren vragen over de voortgang en hun ideeën wat betreft de aanpassingen en verbouwingen van het pand. De grootste vraag is eigenlijk wel wie zij straks als spil achter de tap zullen gaan aantreffen. De zoektocht naar de uitbater is nu gestart. Wellicht iets voor u? 

De nieuwe eigenaren van Concordia in Brummen zijn voortvarend aan de slag gegaan om de toekomst van de ontmoetingsfunctie in het centrum van Brummen in te vullen. Het zal een frisse doorstart krijgen waarbij men zich gaat richting op drie peilers: Kroeg, Verenigingen en Evenementen. Al sinds de eerste geruchten van de aankoop van het karakteristieke horecabedrijf is er de vraag wie de uitbater van het geheel zal gaan worden. De zoektocht naar een geschikte enthousiaste uitbater, die daarmee het gezicht gaat worden van dit ontmoetingscentrum, is dan ook gestart.

“Een karakteristiek horecabedrijf met ruim honderd jaar historie, op een dergelijke centrale plaats in het dorp, verdient een nieuwe toekomst!” aldus Bart Oudendijk namens de eigenaren. “Daarbij is een gastheer of gastvrouw met een ondernemende warme persoonlijkheid van cruciaal belang.”

De nieuwe eigenaren gaan zich met hun bedrijf richten op verschillende doelgroepen. In het weekend zal de dorpskroeg onderdak bieden aan gezelligheidszoekers, maar ook aan de toevallige voorbijganger, zoals wandelaars en fietsers. Brummense verenigingen hebben al geïnformeerd naar een plekje voor bijvoorbeeld hun koren, muziek- en kaartavonden. Zij kunnen zich hier weer thuis gaan voelen. Daarnaast zullen hier de dorpsevenementen een aparte plek als centraal ontmoetingspunt vinden. “We gaan het gewoon doen,” klinkt het enthousiast.

De nieuwe uitbater zal van pandeigenaar Concordia Brummen BV de beschikking krijgen over een café met een terras. Gekoppeld aan het café is er een ruimte voor de verenigingen en bijeenkomsten met een buitenruimte waar evenementen kunnen plaatsvinden. Met een streefdatum van 1 oktober voor de opening, zal er de komende maanden hard gewerkt en verbouwd worden. Zo gaan zij voor alle genoemde aspecten een aantrekkelijk geheel maken van het huidige pand. Mocht de 1,5 meter maatregel in augustus niet meer gelden, dan zou de kermis ook als vanouds hier gevierd kunnen worden.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u tot 19 mei reageren via info@concordia-brummen.nl. Zie ook de advertentie in deze editie.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 1 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 3 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 3 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 3 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 3 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 3 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 3 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 3 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 3 uur geleden