Logo brummensnieuws.nl
Deze jonge koning had zelfs een koningsmantel aan getrokken.
Deze jonge koning had zelfs een koningsmantel aan getrokken.

Een koningsdag met zon en veel enthousiasme

GEMEENTE BRUMMEN - Een zonovergoten Koningsdag in de gemeente Brummen en enorm veel kleedjes in verschillende straten, dat was het beeld van afgelopen dinsdag. De Oranjeverenigingen hadden hun best gedaan om voor de kinderen toch een leuke en gezellige Koningsdag te organiseren.

De dag startte in Eerbeek met het hijsen van de vlag door burgemeester Alex van Hedel. Dit deed hij bij de Beekwal onder het toeziend oog van een aantal bewoners, dat in het zonnetje zat te kijken.

Vooral de Kleedjesmarkt@home viel enorm in de smaak. “Het scheelt gesjouw met de dozen met spullen en bovendien had je de eigen keuken en het toilet in de buurt!” vertelde een oma die met haar kleinkinderen een plekje had gemaakt op de stoep. Op de Facebookpagina’s van de verengingen kon men zich aanmelden en zo was voor iedereen duidelijk waar er eventueel wat van hun gading te vinden zou zijn. Menig spelletje of knuffel is zo dan ook van eigenaar gewisseld op deze prachtige dag. Veel gezinnetjes gingen met de fiets op pad, of wandelden langs de vele plekjes waar de kinderen hun kleedjes met spulletjes hadden uitgestald. Zo maakten zij er een gezellig uitje van.

In Leuvenheim was het zelfs mogelijk om met de fiets te gaan ringsteken en dat werd dan ook met veel enthousiasme geprobeerd. Hier en daar stond een grabbelton bij de kleedjes en voor een klein bedrag was er van alles te vinden. Pal langs het spoor in Leuvenheim had een stel kinderen hun koopwaar neergezet. Keus uit vele sportspulletjes. De papa liet zien hoe goed hij op zijn éénwieler kon fietsen en toen de trein voorbij kwam rijden, keken de passagiers hun ogen uit. Hier was het zelfs zo, dat een buurvrouw nog even spullen kwam brengen zodat ze die konden verkopen. “En wat het opbrengt is natuurlijk voor jullie!” zei ze terwijl ze kwam aanlopen.

Het Koningsfeest in Eerbeek kwam op de landelijke televisie, een filmploeg was naar het dorp gekomen, om vast te leggen wat er allemaal te doen was. Naast de kleedjesmarkt was er tevens een fietstocht in Eerbeek georganiseerd. De limiet van het deelnemersaantal was al voor de uiteindelijke dag gehaald waardoor men zich niet meer kon aanmelden. De start van de fietstocht was bij Grand Café De Korenmolen. Allemaal netjes op hun eigen starttijd en genoeg tijd tussen de deelnemers zodat er niet teveel mensen tegelijk bij elkaar zouden staan.

In Eerbeek mochten de kinderen hun eigen stoep versieren met stoepkrijt, dat ter beschikking werd gesteld door de Oranjevereniging. Dat zorgde voor mooie creaties.

In Brummen konden de kinderen nog meedoen aan een speciale speurtocht. Op verschillende plekken was een letter te vinden die samen een woord vormden. En zelfs rekenopdrachten waar een cijfercode uit naar voren kwam. De uitslag van deze speurtocht wordt rond 5 mei bekend gemaakt.

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: