Logo brummensnieuws.nl
<p><em>De eerste exemplaren werden aangeboden aan Jet Booij en Dimas Oldenziel.</em></p>

De eerste exemplaren werden aangeboden aan Jet Booij en Dimas Oldenziel.

Biografie over het landschap in Brummen ligt voor u klaar

BRUMMEN - Op 9 april is “Brummen-de Landschapsbiografie” gepresenteerd in een kleine bijeenkomst in het gemeentehuis van Brummen. De initiatiefnemers van het Landschapsnetwerk Brummen overhandigden een exemplaar aan gedeputeerde Peter Drenth van de provincie Gelderland en wethouder Pouwel Inberg. In hun reacties benadrukten beide bestuurders hoe belangrijk het is dat bewoners dit soort initiatieven nemen. Want er komen veel veranderingen op het landschap af. “Met deze basis kun je gaan nadenken over hoe je met die verandering om kunt gaan”. “Als je weet waar je in woont, dan roept dat verantwoordelijkheid op”.

De eerste exemplaren waren een dag eerder al aangeboden aan de twee jongste inwoners die in de biografie aan het woord komen, Jet Booij en Dimas Oldenziel uit Leuvenheim. Want: “Brummen-de Landschapsbiografie” is een cadeau voor de inwoners van de gemeente Brummen. Het Landschapsnetwerk wil er mee bereiken dat inwoners hun landschap beter kennen, zich meer bewust worden van wat het voor hen betekent, en zich samen gaan inzetten voor het landschap van de toekomst. 

Aan de biografie is door veel Brummenaren bijgedragen. De opvallende box is bijvoorbeeld gemaakt door Eerbeekse bedrijven, gevouwen en gevuld bij WerkFit. In persoonlijke verhalen vertellen 24 inwoners over hun Brummense landschap. Visit Brummen-Eerbeek maakte samen met het Landschapsnetwerk de fietsroute langs de favoriete plekken van 14 inwoners. 

Er zijn 5000 exemplaren gedrukt. Inwoners kunnen een exemplaar afhalen bij een van de volgende afhaalpunten. Let wel: zo lang de voorraad strekt! 

  • Eerbeek: Primera, boekhandel Hendriks, Dekamarkt, Tjark Riks centrum
  • Brummen: Primera, Jumbo, SWB Plein 5
  • Rhienderen: winkel de Meander
  • Hall: winkel boerderij de Kruytbosch
  • Voorstonden: Van der Bijl Diervoeders 

Meer weten? Kijk op www.landschapsnetwerkbrummen.nl.

De eerste exemplaren werden aangeboden aan Jet Booij en Dimas Oldenziel, de jongste van de vele vrijwilligers die aan de landschapsbiografie hebben bijgedragen. 

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: