Logo brummensnieuws.nl
<p>Van het plein aflopen en starten maar!</p>

Van het plein aflopen en starten maar!

Verkeersexamen scholieren in Brummen

BRUMMEN – De spanning voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen viel erg mee, omdat ze eerder voor hun theorie examen al waren geslaagd. Voorafgaand aan dit praktijkexamen was er ook nog samen geoefend, dus ze gingen er vanuit dat ze ook voor het praktijkexamen zouden slagen. En tóch ging een aantal kinderen met gespannen gezichtjes op pad. 

Eerst werden de fietsen nog even nagekeken. Werken de remmen, de bel en de verlichting zoals het voorgeschreven is? Sommigen hadden het al laten controleren bij de fietsenmaker. Groep 8 had vorig jaar al theorie examen gedaan. Nu kon dan ook eindelijk het praktische gedeelte afgelegd worden. De kinderen kregen nog snelle tips mee zoals hand uitsteken en vooral ook rustig te fietsen omdat ze elkaar niet mogen passeren. Opgesteld langs de route, noteerden de vele vrijwilligers nauwkeurig of de kinderen alles wat ze in theorie hadden geleerd, nu ook op de juiste manier in de praktijk toepasten. Er mochten natuurlijk geen aanwijzingen gegeven worden. 


Chloë Groenewoud komt de eerste bocht door voor haar verkeersexamen. Foto: Marion Verhaaf

Elk jaar organiseert Jacomien Graven deze dag voor Veilig Verkeer Nederland voor alle basisscholen in Brummen. Vóór de start legt zij hen alles nog even uit. De kinderen rijden ongeveer 3 kilometer door het dorp en volgen daarbij de routebordjes langs de straat. Geconcentreerd op handen uitsteken, maar ook of ze moeten afstappen zoals bij het zebrapad of op het schoolplein. En net dát vergaten er een aantal jammer genoeg.

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: