Logo brummensnieuws.nl
<p>Mardjan signeert haar boek. Foto: Marion Verhaaf</p>

Mardjan signeert haar boek. Foto: Marion Verhaaf

Seighali even terug in Brummen

BRUMMEN - Mardjan Seighali zette met haar gezin in september 1990 haar eerste stappen in Brummen. Na haar vlucht uit Iran voelde zij zich direct opgenomen in de gemeenschap. In haar boek, dat zij met Job Hulsman schreef over haar belevenissen, speelt Brummen een prominente rol.

Daarom overhandigde zij een exemplaar aan onze burgemeester, om het dorp symbolisch te bedanken voor de gastvrijheid.

Seighali was 26 jaar toen zij in 1990 met haar twee jonge zoons haar man naar Nederland volgde. “Ik heb goede herinneringen aan Brummen, de gastvrijheid en de warmte die wij mochten ervaren voelen wij nog steeds.” Zij werden begeleid door Cor (vrijwilliger vluchtelingenwerk) die hen vooral wegwijs maakte in het dagelijks leven. Iemand van de gemeente regelde dat zij in Deventer naar taalles kon, toen daar een plekje vrijkwam. Zij is erg dankbaar voor de steun die zij kregen gedurende die tijd in Brummen, dit heeft hen mede gevormd tot wat zij nu zijn.

Tot op de dag

Het relaas over haar leven in Iran onder het regime Khomeini en de vlucht naar Nederland, heeft zij al vaker verteld maar nooit helemaal. In haar boek kon dat nu wel en dit is al de 4e druk. Bosman Brummen heeft nog enkele gesigneerde exemplaren te koop, maar op=op. Seighali is directeur van de stichting voor vluchteling-studenten UAF en zet haar eigen ervaringen nu voor hen in. Zij vertelt hen om zich niet ‘gast’ te blijven voelen in Nederland, maar gastvrouw of gastheer te worden.

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: