Logo brummensnieuws.nl
<p>Ruben Arendse stunt met de step op de nieuwe baan. Foto: Marion Verhaaf</p>

Ruben Arendse stunt met de step op de nieuwe baan. Foto: Marion Verhaaf

Skatebaan eindelijk weer geopend

BRUMMEN – Een officiële opening staat in de planning, maar open is de skatebaan in Brummen al wel. En daar wordt dan ook al volop gebruik van gemaakt. Niet alleen door de jeugd uit de gemeente, maar ook vanuit Zutphen weet men de plek al wel te vinden. Ruben Arendse uit Brummen, is één van de jongeren die betrokken was bij de ontwikkeling van deze nieuwe skatebaan.

De oude skatebaan was echt aan vervanging toe. “Hij was gemaakt van ijzer en dat is eigenlijk een heel slecht materiaal voor een skatebaan,” zo vertelt Ruben Arendse. “Er staken stukken uit en op andere plekken was het ingedeukt. Alles zat zo’n beetje onder de roest en het was gewoon onveilig geworden om hier te skaten.” Zo maakte hij een plan om de baan te verbeteren en dat mailde hij naar de gemeente. Naar aanleiding van dat mailtje zochten zij contact met hem en is het eindelijk gelukt een nieuwe skatebaan te laten bouwen. Arendse is er super blij mee en erg enthousiast over. “Ik vind het namelijk vooral leuk om deze enorm gave sport bekender te maken en de kleinere kinderen die beginnend zijn, hierbij te betrekken en hen stunts te leren.” Deze stunts voert hij zelf het liefst uit op een step, een skateboard is uit alle ‘skatesporten’ het moeilijkste om onder de knie te krijgen. Arendse beoefent het zelf wel en dat vind hij een super gave sport, juist omdat het een hele prestatie is om dit te kunnen. Maar het steppen doet hij al langer en dat is het makkelijkste. En eigenlijk noemen zij alle sporten bij elkaar gewoon skaten, ook al step je alleen.

De jeugd is er in ieder geval enorm blij mee om hier weer een uitlaatklep te hebben. In de komende weken wordt ook de omgeving van de skatebaan aangepakt. Zo wordt er nog gras ingezaaid en de stoep hersteld aan de Van Hogendorpstraat. Zodra het is toegestaan, zal er nog een officiële opening worden georganiseerd in samenwerking met jongeren, de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Brummen, Stedon en de gemeente Brummen. 

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: