Laatste natuurijspret in dit jaar?
Logo brummensnieuws.nl
<p>Een eenzame schaatser op prachtig ijs. Foto: Marion Verhaaf</p>

Een eenzame schaatser op prachtig ijs. Foto: Marion Verhaaf

Laatste natuurijspret in dit jaar?

BRUMMEN – De dooi die afgelopen zondag al licht inzette, maakte een einde aan de natuurijs- en sneeuwpret die een week lang veel plezier gaf. Het vroor ‘s nachts 17 graden en dat zorgde voor een prachtige ijsvloer op diverse locaties in onze gemeente. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt, zoals op het Apeldoorns-Dierens Kanaal. En het sneeuwlandschap was geweldig om een wandeling te maken en met het sleetje van hellingen af te rijden.

Het Apeldoorns-Dierens Kanaal was een prachtige schaatsbaan geworden. Zittend op een plastic zak werden de schaatsen aangetrokken, de slee mee en de kinderen op hun eigen ijzertjes. Voor sommigen was het zelfs de eerste keer dat zij op het ijs stonden. De wat meer gevorderde schaatser kon vanaf Dieren tot aan Apeldoorn over het ijs en weer terug. Onder de bruggen goed oplettend omdat het ijs daar al wat zachter was geworden.

Valpartijen

Tijdens het maken van een tochtje was het door diverse scheuren in het ijs helaas ook tot valpartijen gekomen. Uw correspondent was er getuige van dat iemand in de nabijheid van de Hallse Brug ten val kwam, met een hoofdwond en een gebroken pols tot gevolg. Gelukkig ging het ook vaak net goed. Op zondag klom de temperatuur al weer boven nul en dat zorgde ervoor dat het snel was afgelopen met de schaatspret en de sneeuw. Dit tot opluchting van bijvoorbeeld de postbodes en afvalophalers die nu weer zonder problemen hun werk kunnen doen. 

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: