Ondernemers gaan over op alternatief winkelen
Logo brummensnieuws.nl

Ondernemers gaan over op alternatief winkelen

LANDELJKE WEBSHOPS SPINNEN GAREN BIJ LOCKDOWN TEN KOSTE VAN LOKALE WINKELIERS

REGIO- Veel lokale ondernemers die hun winkel gesloten moeten houden vanwege de lockdown zijn op een creatieve wijze bezig alternatieven aan hun klanten te bieden zodat de consument toch lokaal haar aankopen kan blijven doen. Daarmee bieden zij een goed tegenspel aan de grote landelijke webshops die momenteel garen spinnen bij de lockdown ten koste van de plaatselijke winkeliers.

Wie de dorpscentra bezoekt komt tot de ontdekking dat er nog redelijk wat winkels geopend zijn. Uitgestorven is het allerminst. De levensmiddelen gerelateerde bedrijven maken een flink deel uit van het winkelbestand. Samen met de andere uitzonderingen zorgen zij ervoor dat de dorpskernen nog steeds voor de dagelijkse boodschappen worden bezocht.

Voor de winkeliers die niet geopend mogen zijn is het andere koek. Zij zijn nu afhankelijk van

alternatieven zoals webshops, bel & bestel of bestellen via facebook of e-mail. De meeste bezorgen aan huis. Sommigen maken daarbij gebruik van koeriersdiensten maar velen doen het ook zelf. Hierbij wordt het personeel ingezet en ook de gezinsleden worden ingeschakeld. Bij boekhandel Hendriks bijvoorbeeld helpt het hele gezin een handje mee. Voor de bezorging van boeken en kantoorartikelen wordt de zoon ingezet.

Bij een aantal winkeliers werd al gebruik gemaakt van een webshop. Anderen hebben speciaal naar aanleiding van de lockdown een webshop aangemaakt of een bestelpagina op facebook ingericht. Ook wordt er gebruik gemaakt van bel & bestel. Simpelweg uw bestelling doorbellen en het wordt bij u thuisbezorgd. Ook bestellen via email behoort tot de meglijkhedenEen nieuw initiatief is buurtwinkelen.nl waarbij diverse winkeliers zich hebben aangesloten.

Zo bieden de lokale winkeliers een goed alternatief voor de grote webshops. De bestedingen van de inwoners blijven daardoor binnen de gemeente Brummen hergeen weer goed is voor de plaatselijke economie de lokale ondernemers helpt om door deze moeilijke tijd heen te komen.

Verder in deze krant leest u meer over de alternatieve lokale winkelmogelijkheden.

Wees Lokaal - Koop Lokaal - Online

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: