Veel afval in bermen en sloten
Logo brummensnieuws.nl
<p>Zwerfvuil langs de Hallse weg</p>

Zwerfvuil langs de Hallse weg

Veel afval in bermen en sloten

REGIO - Ondanks de vele mogelijkheden in de gemeente om (gratis) afval in te leveren wordt er nog veel achteloos weggegooid in bermen en sloten. Het is een hardnekkig probleem dat bij veel mensen flinke ergernis oproept.

Blikjes, plastic flesjes, koffiebekers, lege sigarettenpakjes en verpakkingen van afhaalmaaltijden, het ligt zelfs op plekken waar wel afvalbakken staan. Vaak wordt verondersteld dat scholieren verantwoordelijk zijn voor het zwerfvuil langs de fietsroutes naar school. Maar zij fietsen nu al een tijdje niet meer en toch liggen de bermen er vol mee.

Aan de Hallseweg ter hoogte van de begraafplaats ligt momenteel zoveel rotzooi dat je er wel een container mee kunt vullen. Het meeste ligt echter niet langs het fietspad, maar langs de rijweg. Daaruit zou je kunnen concluderen dat het uit auto’s wordt gegooid.

Voor het opruimen van zwerfvuil zijn een aantal vrijwilligersgroepen actief. De gemeente ondersteunt hen door prikstokken, veiligheidshesjes en vuilniszakken beschikbaar te stellen.

In Hall wordt dit gedaan door Hall Gastvrij. John van Unen is lid van deze werkgroep en ergert zich er ook enorm aan. “Het lijkt mij een kwestie van opvoeding en zelf het goede voorbeeld geven. Het is ook gevaarlijk voor de dieren die op die etensresten afkomen. Maar we kunnen vanwege corona niet aan de slag omdat je tijdens het schonen in groepen loopt. Zo gauw het weer mag zullen we gaan opruimen.”

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: