Logo brummensnieuws.nl
<p>Eigenaar Ronald Burgers en bedrijfsleider Annemarie Kraaijeveld</p>

Eigenaar Ronald Burgers en bedrijfsleider Annemarie Kraaijeveld

Brummense horeca repareert dak bij noodweer

BRUMMEN - Je moet het dak repareren als de zon schijnt, luidt een ondernemerswijsheid. Investeren dus, op het moment dat de zaken voor de wind gaan. Maar horecaondernemers in de gemeente Brummen investeren terwijl de ene corona depressie de andere opvolgt.

De Heideroos

Zo wordt de Heideroos aan de Harderwijkerweg in Eerbeek momenteel fiks verbouwd. Het grote horecapand is recent overgenomen door de Catering Groep uit Veenendaal, dat zich onder meer bezighoudt met het cateren van feesten en evenementen. Ronald Burgers van die organisatie: “Dit is een pand met heel veel mogelijkheden. We zijn bezig het meer eigentijds te maken, met behoud van het goede. De dansvloer bijvoorbeeld, waarop menig Eerbekenaar de eerste danspasjes maakte, blijft. Maar wel in een ander kleurtje. Verder zorgen we ervoor dat het pand een betere aansluiting krijgt op het bos hierachter door het aanbrengen van tuindeuren in de achterpui, de aanleg van een gazon, met daarop fruitbomen. Daarmee wordt het meteen een mooie plek voor zomerse bruiloften.” Waar de Heideroos voorheen ook een restaurantfunctie had, komt deze in de nieuwe opzet te vervallen. Burgers: “Nee, we richten ons volledig op groepen. Dus het verzorgen van bruiloften, jubilea, bedrijfsfeesten, teambuildings bijeenkomsten, feestavonden, noem maar op.” Volgens Burgers kunnen straks in de deels heringedeelde Heideroos vier tot vijf groepen, afhankelijk van de grootte, gelijktijdig terecht. Keuken, toiletten en routing zijn daarop aangepast. De ondernemer verwacht eind april, begin mei open te gaan. Of het geen slecht idee is juist nu te investeren in horeca? Burgers: “Ach, eind april is nog een eindje weg verder en zijn we corona wellicht de baas. We krijgen al telefoontjes van particulieren en bedrijven met de vraag wat hier straks mogelijk is. Daarbij: ons motto is: ‘Met lef en liefde’. Dat maken we hier ook waar. 

De Stuyv Inn

Het voormalige winkelpand Stuijvenburchstraat 143 in Eerbeek wordt al enige maanden rigoureus verbouwd. Als het een beetje wil, kunnen de deuren van het eetcafé dat hier wordt gevestigd half maart open. Sander Wehrmeijer uit Eerbeek gaat de zaak uitbaten. “We hebben hier straks drie ruimtes. Voor een eetcafé, met daarachter een kroeg met biljard, gokkast. Een plek waar ook voetbal gekeken kan worden. In de kelder komt een ruimte voor gezelschappen tot ongeveer veertig mensen. We zijn bezig met een vergunning voor een terras buiten met zeventig zitplaatsen. Die gaat er wel komen. De gemeente staat positief tegenover terrasontwikkeling op dit plein. Goed voor de levendigheid en het toerisme.” Boven de nieuwe horecazaak komen twee appartementen met daar weer boven een penthouse. Die zullen nadat het café gereed is, worden afgebouwd. Wehrmeijer ziet het er helemaal zitten: “Kijk, corona is natuurlijk waardeloos. Maar dat gaat een keer over. En dan zitten we hier op een hele mooie plek.” Aan de naam van de nieuwe zaak gaat het zeker niet liggen: Stuijv-Inn.

Tante Blanche

Maar ook de al gevestigde horeca durft te investeren. Tante Blanche aan de Arnhemsestraat 22, ging medio dit jaar grotendeels op de schop. Het restaurant zat dicht tijdens de eerste lock down. Aanleiding om een lang gekoesterde wens tot uitvoering te brengen. De keuken had nodig uitbreiding nodig. Het werd een complete make-over. “Nu ja, als we toch bezig gingen”, zei eigenaar en chef-kok Charles Ek toen, “konden we net zo goed doorpakken”. De keuken is nu twee keer zo groot, de eetzaal is evenals het sanitair geheel gerenoveerd. Het oude meubilair ging eruit, nieuw kwam erin en de akoestiek werd verbeterd.

‘t Kromhout

En dan is er nog ’t Kromhout aan het Marktplein in Brummen. Ook geheel gerenoveerd en in de oude luister hersteld in de eerste helft van dit jaar. Al waren de plannen daarvan grotendeels bedacht voor de corona cafés en restaurants lam legde.

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: