Debuut voor Julia van Miltenburg
Logo brummensnieuws.nl
<p>Adri de Visser en Julia van Miltenburg</p>

Adri de Visser en Julia van Miltenburg

Debuut voor Julia van Miltenburg

LOENEN - In 2012 werd in Kenia de bekende natuurfotograaf Adri de Visser overvallen en neergeschoten. Hij raakte verlamd en verloor het zicht uit zijn ‘goede’ oog. Zijn andere oog was in de kinderjaren al voor 70% beschadigd. Julia van Miltenburg uit Loenen schreef een boek over zijn onstuimige leven.

Vorig jaar ging de 24 jarige Julia voor het eerst mee op bezoek naar haar moeders neef Adri de Visser. Ze zag er wat tegenop. Want hoe ga je om met een verlamde man met maar 30% zicht? “Maar het ging vanzelf. We hebben alleen maar gelachen, hij straalde zoveel kracht en positiviteit uit! Ik dacht, hoe werkt dat als je zoiets ergs hebt meegemaakt met zulke grote gevolgen voor je leven? Zo ontstond het idee om een boek te schrijven.”

Naast wat gedichten en verslagen voor haar werk had ze geen ervaring met schrijven. Ze deed wat research en las enkele biografieën om een idee te krijgen hoe je zoiets aanpakt. “In het begin las ik stukken voor aan Adri maar dat vond hij te confronterend. Daarom liet hij het lezen door dierbaren en zij gaven mij dan de informatie om verder te kunnen. Zo is het een compleet verhaal geworden en ik ben heel blij met het resultaat.”

Het boek heet; Uitzicht. Maandag werd het door Adri en zijn vrouw Regine op tv gepresenteerd bij ‘Tijd voor Max’. Vanwege de coronamaatregelen mocht Julia helaas niet mee. Het boek is te koop via adridevisser.nl, de Spar in Loenen en de boekhandel.

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: