Afbeelding

Eerste opinie raad gevraagd over afspraken met provincie

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Donderdagavond 10 december vindt er een extra raadsvergadering plaats. In deze vergadering krijgen de fracties uit de gemeenteraad gelegenheid hun opinie te geven over een onderwerp dat nog in ontwikkeling is. Dit maal gaat het om de samenwerking van de gemeente Brummen met de provincie Gelderland. Deze samenwerking wordt volgend jaar vastgelegd in een bestuurlijke overeenkomst. Over 2 onderdelen uit de concept-overeenkomst vraagt het college alvast een voorlopig oordeel van de gemeenteraad. Dit gebeurt op donderdagavond 10 december vanaf 20.30 uur. Deze opiniërende raadsvergadering is vanwege de coronamaatregelen online voor iedereen te volgen via de gemeentelijke website www.brummen.nl en het televisiekanaal van de publieke lokale omroep RTV Veluwezoom.

De gemeente Brummen zet onder de titel ‘Brummen Robuust’ stappen om de basis op orde te brengen en toe te groeien naar een vitale en financieel gezonde gemeente. Hierbij zoekt de gemeente weloverwogen de samenwerking met de provincie. Drie belangrijke onderwerpen zijn hierbij aan de orde, namelijk het verder versterken van de bestuurskracht van de gemeente, het verbeteren van de financiële situatie en de samenwerking binnen het programma Eerbeek Loenen 2030. De samenwerking wordt in 2021 officieel vastgelegd in een bestuurlijke overeenkomst. Omdat het gemeentebestuur een aantal onderdelen voortvarend gaat oppakken, worden de afspraken over bestuurskrachtverbetering en financiën nu vast voorgelegd aan de gemeenteraad. Afspraken over de taakverdeling binnen het programma Eerbeek Loenen 2030 worden momenteel nog uitgewerkt. De afspraken hierover volgen op een later moment. 

Meepraten tijdens een opiniërende raad?
Een opiniërende raadsvergadering is bij uitstek de gelegenheid voor inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties om de gemeenteraad te laten weten wat zij van een onderwerp vinden. Men moet zich vooraf melden bij de griffier van de raad. Dit kan via het telefoonnummer (06) 40814728 of het mailadres griffie@brummen.nl. Vermeldt daarbij uw telefoonnummer, zodat de raadsgriffier met u kan overleggen. Een mondelinge’ reactie in het gemeentehuis (via een digitale verbinding) behoort tot de mogelijkheden. Bij een schriftelijke inbreng wordt uw inbreng zo spoedig mogelijk doorgestuurd naar de 19 raadsleden. Ook wordt uw bijdrage (met uw instemming en eventueel anoniem) geplaatst bij de vergaderstukken op de raadswebsite. Voor eventuele vragen over deze werkwijze kunt u uiteraard bellen met de raadsgriffier.

De agenda en het raadsvoorstel dat aan bod komt tijdens deze opiniërende raadsvergadering vindt u op de speciale raadswebsite (www.brummen.nl/gemeenteraad). 

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 10 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 12 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 12 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 12 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 12 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 12 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 12 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 12 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 12 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 12 uur geleden