Thias Baakman wint 2e prijs in de categorie Influencer
Thias Baakman wint 2e prijs in de categorie Influencer

Brugklasser uit Brummen heeft al drie jaar eigen YouTube kanaal

Algemeen

BRUMMEN - Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar met een creatief talent. In de categorie Influencer won de 13- jarige Thias Baakman uit Brummen de tweede prijs.

Kunstbende kent negen categorieën en Thias was de jongste finalist in zijn categorie. Er waren 100 inzendingen waarvan er elf de finale haalden. De voorrondes waren online maar voor de finale mocht hij naar de Westergas in Amsterdam. Daar werd zijn inzending vertoond en moest hij vragen van de jury beantwoorden. De beste drie kregen 12 november persoonlijk bericht. “Toen stond ineens Kalvijn voor de deur, een bekende Nederlandse youtuber. Ik kreeg een bokaal en hij zei dat ik de lijn tussen irritant en leuk zijn heel goed onder de knie heb voor iemand van mijn leeftijd.”

Uitleggen wat een influencer precies is vindt Thias wat lastig. “Je probeert mensen te beïnvloeden of je kunt iets promoten. Ik maak filmpjes om mensen te vermaken.”

Hij kwam op het idee door filmpjes te kijken op You Tube. “Dat ga ik ook proberen dacht ik. Ik heb nog even getwijfeld of ik DJ wilde worden maar influencer vond ik toch leuker.”

Drie jaar geleden begon hij zijn eigen YouTube kanaal. In zijn prijswinnende filmpje is te zien hoe hij op verschillende manieren een actie onderneemt. In een supermarkt legt hij een matje op de grond en gaat er lichamelijke oefeningen opdoen. Bij de Media Markt laat hij zich informeren over een televisie om vervolgens op een bankje te gaat zitten ‘testkijken’ met een zak chips en een fles cola. En hij gaat op zijn fiets naar een tankstation en vraagt automobilisten waar toch het tankdopje van zijn fiets zit. “Die filmpjes maken is heel spannend zegt hij. Ik moet eerst onopvallend mijn camera’s ergens verstoppen zodat mensen niet zien dat ze gefilmd worden. Soms gaan mijn zus of moeder mee om op afstand te filmen. Dan moet ik die actie gaan doen en afwachten hoe de mensen zullen reageren. Thuis ga ik dan mijn films editen (bewerken). Dat was heel ingewikkeld om te leren en het kost veel tijd. En soms ook niet leuk, want als je de gezichten onherkenbaar moet maken zie je ook de reacties niet.”

Inmiddels heeft hij 180 volgers op zijn kanaal, dat te vinden is door zijn naam in te geven op YouTube of Instagram. Door aandacht voor Kunstbende in verschillende media wordt hij al vaak herkend en zijn droom is om heel bekend te worden. Zijn moeder Annelies ziet hoeveel lol hij erin heeft en hoe erg hij z’n best doet. “Maar ik hoop voor nu dat hij toch eerst zijn VWO diploma gaat halen.”

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 13 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43