Afbeelding

Griepvaccinatie in gemeente Brummen goed verlopen

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - De griepvaccinatie in gemeente Brummen is probleemloos verlopen. Het gros van de mensen dat voor de griepprik in aanmerking kwam en ook kwam halen, kon ingeënt worden. Vooraf was er zorg dat er onvoldoende vaccins beschikbaar zouden zijn, omdat de toeloop mogelijk groter zou zijn in verband met corona. Als mensen bijvoorbeeld zowel besmet raken met het griepvirus en met corona, kan dat een zware aanslag zijn op het lichaam.

Volgens Monica Terhal, wijkmanager van de huisartsen die de vaccineeractie in Eerbeek coördineerde, is die goed verlopen. “Normaal worden mensen uitgenodigd voor een prik in de praktijk van de huisarts. In verband met corona hebben de drie Eerbeekse huisartsen het Cultuurhuis Pater Dekker gehuurd. Dat heeft veel ruimte en je kunt er een aparte in- en uitgang maken. Dat is belangrijk als je veel mensen in relatief korte tijd ontvangt. Je wilt immers dat mensen zich veilig voelen en dan is afstand natuurlijk belangrijk. We hebben de patiënten in alfabetische volgorde ontvangen telkens gegroepeerd in blokken van een uur. Dat heeft goed uitgepakt. Op maar een beperkt aantal momenten was er een bescheiden wachtrij, verder liep het goed door.”

Het inenten gebeurde verspreid over drie dagen, waarop achtereenvolgens patiënten van de praktijken Maas, Bouman en Korpershoek werden ontvangen. Terhal: “We hebben maar weinig vaccins overgehouden. Er was dus voldoende. Dit jaar kregen ook ouderen geboren tussen 1 januari 1941 tot en met 31 december 1947 een gratis pneumokokkenprik aangeboden. Op de tweede dag bleek de praktijk van Bouman wat vaccins tekort te komen, maar daags daarvoor bij Maas waren er wat overgebleven. Zo kon toch iedereen worden geholpen.”

Ook de griepvaccinatie bij De Toren in Brummen verliep geordend en snel. De opgeroepen patiënten stonden voor het gebouw kort in de rij. Daar werd het mondkapje op gedaan en kregen zij al voor binnenkomst uitleg over de gang van zaken. De prik werd gezet en ook hier ging de patiënt via een andere deur weer naar buiten.
“Het ging allemaal heel snel en erg netjes en ik heb geen deuren aangeraakt, want alles stond al open”, zo zegt een van de patiënten Ankie Geurts. Voor haar was het de eerste keer en het viel niet tegen.

Terhal kan niet zeggen of de prikactie op deze wijze een opmaat is naar een inentingsactie als straks mogelijk een coronavaccin beschikbaar is. “Daarvoor is het nog te vroeg en moeten nog veel vragen beantwoord worden. “Bijvoorbeeld in welke mate en tempo het beschikbaar komt en welke groepen wellicht met voorrang de prik moeten krijgen.”

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 15 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43