Logo brummensnieuws.nl

Corona maatregelen worden in Brummen goed nageleefd

GEMEENTE BRUMMEN - De aangescherpte corona maatregelen die sinds 14 oktober van kracht zijn worden goed nageleefd. Dat constateert de gemeente Brummen. Volgens woordvoerder Gert-Jan van Dijk verloopt de samenwerking tussen politie, de drie gemeentelijke boa’s, zeven toezichthouders en ook bijvoorbeeld de jongerenwerkers van SWB goed.

Van Dijk: “Onze conclusie is dat onze inwoners zich doorgaans goed houden aan de maatregelen. Complimenten vooral ook voor winkels en supermarkten, die uitstekend inspelen op de nieuwe situatie met creatieve en correcte oplossingen. Het mondkapje in winkels, gemeentehuis en andere voor publiek toegankelijke ruimten is in twee weken tijd gemeengoed geworden. Ook jongeren en sportverenigingen houden zich goed aan de maatregelen.”

Een en ander blijkt volgens Van Dijk ook uit het feit dat tot dusver sinds de verscherping noch door boa’s noch door politie (corona)boetes zijn uitgeschreven aan inwoners van Brummen.

De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland heeft een aanbod gedaan voor extra ondersteuning van toezichthouders (beveiligers die ervaring hebben op aanspreken van mensen), maar Brummen maakt daar vooralsnog geen gebruik van. Van Dijk: “Op dit moment en met dit huidige beeld kunnen we met de bestaande capaciteit het strenger handhaven op coronaregels goed waarmaken.”

Gisteren ging ook een nieuwe een nieuwe videoboodschap live op de social media kanalen van de gemeente. Waar afgelopen weekend wethouder Inberg een pleidooi hield om in beweging te blijven als hulpmiddel tegen corona (weerstand), steekt Ine van Burgsteden in een filmpje de lokale ondernemers een hart onder de riem. De gemeente ondersteunt hen met bijvoorbeeld uitstel van betaling van gemeentelijke lasten en het aanleveren van postermateriaal over het dragen van mondkapjes. De wethouder van economische zaken riep Brummenaren op vooral lokaal boodschappen te doen.

Ook de raad houdt zich aan de coronamaatregelen en blijft vooralsnog digitaal vergaderen. De begrotingsraad aanstaande donderdag vindt derhalve volledig digitaal plaats.

Het aantal besmettingen in Brummen blijft overigens relatief laag. Omgerekend naar 100.000 inwoners waren er donderdag in Brummen 14 besmettingen, omgerekend naar het werkelijke aantal inwoners dus 3 á 4. In Voorst, Bronkhorst en Berkelland waren er 47, 47 en 45 besmettingen per 100.000 inwoners. In de gehele Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland lag het cijfer op 37,7 besmettingen per 100.000 inwoners.

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: