Logo brummensnieuws.nl

De Geite Pers geeft 'dood snipje' uit.


EERBEEK - Dood Snipje. Jan en Annie Mankes in Eerbeek is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door Josha Zwaan. Het boekje wordt feestelijk gepresenteerd op vrijdag 23 oktober om 15.00 u. op het terras bij Fletcher Hotel Huis te Eerbeek.

De presentatie is alleen toegankelijk voor de eerste 40 personen die zich aanmelden via degeitenpers@live.nl. Bij eventuele grotere belangstelling wordt een tweede tijdstip georganiseerd. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om het boekje aan te schaffen en te laten signeren. De toegang is gratis. De Zutphense schrijfster en schrijfdocente Josha Zwaan is onder meer bekend van haar romans Parnassia, Zeevonk, Dwaallicht en Saturnusplein 3 en van twee non-fictie boeken: Zijspoor en Emma wil leven. Zij schrijft ook korte verhalen en essays.

Dood Snipje is een gevoelig verhaal over enkele dagen in 1917 waarin de schilder Jan Mankes en zijn vrouw Annie Zernike gevolgd worden. In deze nieuwe bibliofiele uitgave van De Geiten Pers zijn ook afbeeldingen van drie werken van Jan Mankes opgenomen. Het is de 41ste uitgave van De Geiten Pers. De Geiten Pers is een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door professionele, vaak landelijk bekende schrijvers. Voorgangers van Josha Zwaan waren bijvoorbeeld Menno Tamminga, Bas Steman, Martine Letterie, Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Lydia Rood en Laurens Hoevenaren. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 500 exemplaren. Sinds kort bestaat er ook de mogelijkheid om een abonnement op de reeks te nemen. Neem daarvoor svp contact op via degeitenpers@live.nl De reeks boekjes van De Geiten Pers is deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl, bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello en bij een groot aantal boekwinkels door het hele land.

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: