Logo brummensnieuws.nl
<p>Hendrik Haverkamp bij Covertijd Normaal bij De Vroolijke Frans. Foto: Marion Verhaaf</p>

Hendrik Haverkamp bij Covertijd Normaal bij De Vroolijke Frans. Foto: Marion Verhaaf

Høken met Hendrik Haverkamp

BRUMMEN - Vanaf november is het programma Typisch Achterhoek te zien op NPO2. Hiervoor werden afgelopen week opnames gemaakt met Hendrik Haverklap en band. Leuke bijkomstigheid is dat een drietal Brummenaren deel uitmaken van de opnames.

Velen zullen Hendrik Haverkamp kennen als typetje bij de Achterhoekse band Normaal, er werden ook liedjes over hem geschreven. Hij bedacht het woord høken, wat onlosmakelijk verbonden is met Normaal. Hij startte in de jaren negentig een eigen band en bracht in 1995 het album “Dakantochgaa’niet!?”. Met daarop het drumgeluid van Rens Hardijzer en gitaarspel van Gerti en Jan Veldkamp uit Brummen. Laatstgenoemde heeft ook voor dit album geschreven.  Destijds speelde ook Gerbrand Pot uit Brummen in de band.

Hoe en wat?

Via de producer van Hendrik Haverkamp kwam de Evangelische Omroep (EO) bij hem terecht. Door het contact dat hijzelf weer met Hardijzer had, tijdens een optreden voor Covertijd Normaal in Broek, benaderde hij hem als drummer. Het plan was een project op te starten en samen lekker muziek te gaan maken. Zo gezegd zo gedaan. Hardijzer nam Rik Hardijzer, Twan Lieftogt en Bas Straalman mee vanuit Brummen. Afgelopen woensdag werd er dan ook gerepeteerd en werden de opnames gemaakt. Zoals gezegd was het de bedoeling een project op te starten, maar het gaat verder. “Haverkamp heeft namelijk nog een hele hoop liedjes en we zijn ook bezig met nieuwe. Dus in de toekomst komt er vast nog meer!” aldus Bas Straalman.

Meer berichten
 


Week 43

STAATSBESTELDe oplossing voor week 43: