Logo brummensnieuws.nl
Foto: HTOV

Busje voor scholieren en belbus

REGIO - De aanpassingen die nodig zijn om weer met de buurtbussen te kunnen rijden laten langer op zich wachten dan gedacht. Keolis/Syntus biedt vanaf deze week een school- en belbus als alternatief.

Acht scholieren kunnen om 7.30u vanaf de Stuijvenburchstraat in Eerbeek, via Hall en Oeken weer met een busje naar Zutphen en om 15.00 of 16.00u terug. Ook is het mogelijk om een busje op verzoek te laten rijden, op tijden en vanaf de haltes van de normale dienstregeling. Vervoersbedrijf Noot gaat deze diensten verzorgen. Deze handreiking doet Keolis/Syntus aan haar reizigers nu is gebleken dat de reguliere dienstregeling nog zeker twee maanden niet hervat kan worden.

Buurtbusvereniging HTOV heeft in deze geen inspraak gehad. “Het is in ieder geval iets, zeggen bestuursleden Dolf Ponger en Geert Leerink van HTOV. Maar onze passagiers uit het buitengebied, waar geen alternatief vervoer is, schieten er niet veel mee op. Want daar zijn haast geen haltes, onze chauffeurs weten door ervaring precies waar mensen opstappen, en stoppen als er iemand langs de route staat.”

Het probleem is het gebrek aan ventilatie in de buurtbus en een oplossing gaat geld kosten. “Onze chauffeurs willen graag rijden maar dat moet wel verantwoord zijn. Elk jaar gaat in de tweede week van december de nieuwe dienstregeling openbaar vervoer in, hopelijk is er voor ons dan een oplossing.”

Actuele informatie staat op de site van HTOV.

Meer berichten
 


Week 43

STAATSBESTELDe oplossing voor week 43: