Logo brummensnieuws.nl

Bijzondere familie expositie in Kapel Bronkhorst.

REGIO - Vanaf zaterdag 10 t/m vrijdag 16 oktober is er tussen 10.00 uur en 17.00 uur een bijzondere expositie te zien van één en dezelfde familie. Er zijn 3 exposanten, te weten:  'Ans van Breda schilderen' uit Brummen, 'Bert de Ruiter portret tekenen' uit Veenendaal en 'Bert Loman Objecten' uit Voorst. Bijzonder is dat zij allen tot dezelfde familie behoren. Het thema van deze expositie is: “VERBORGEN TALENTEN LATEN ZICH ZIEN”. 

Ans: "We kennen elkaar al vanaf onze vroege jeugd, speelden met elkaar, zaten op dezelfde school en woonden in dezelfde straat. Niets deed toen vermoeden dat we zovele jaren later nog eens samen zouden exposeren. Onze talenten ontdekten we pas vele jaren later."

Voor Ans was dat in 2003, toen zij deelnam aan een workshop schilderen in de “Verborgen Tuinen” van Bert Loman. De workshop werd gegeven door Carel Velthoen, die de jaren daarna ook haar leermeester en inspirator werd. Bij haar broer Bert is het portret tekenen nog veel later ontstaan. Het was in 2015 dat hij het tekenen ontdekte en vanaf dat moment was er geen houden meer aan.

Het is ongelooflijk wat er in al die voorgaande jaren verborgen is gebleven. Nu is hij al jaren een geliefde en vakkundig portret tekenaar. Bert Loman is al vanaf jongs af creatief geweest, maar pas echt na zijn werkbare leven door gebroken met zijn creativiteit, zijn tuinen en objecten.

Ans vervolgt: "Onze creativiteit ligt in oorsprong bij opa de Ruiter, hij was de enige in onze familie die in zijn tijd al een verdienstelijk Landschap schilder was. Zou hij zijn creativiteit via zijn genen aan ons hebben doorgegeven? Het kan haast niet anders!! Samen hebben we als autodidact onze talenten op latere leeftijd, ontdekt, gekoesterd, ontwikkeld en zichtbaar gemaakt. Het heeft ons leven verrijkt, zelfbewuster gemaakt en zijn daardoor anders gaan kijken." 

Bent u nieuwsgierig naar de werken van deze familie? U bent vanaf 10 oktober welkom bij deze expositie in Kapel te Bronkhorst.

Meer berichten
 


Week 42

ADVIESBUREAUDe oplossing voor week 9: