Boek: 'Tumor met een vleugje humor'
Logo brummensnieuws.nl

Boek: 'Tumor met een vleugje humor'

BRUMMEN - Drie jaar geleden kreeg Leontien van den Berg te horen dat ze borstkanker had. Vanaf het eerste moment heeft ze ALLES over zich heen laten komen. Het was één groot avontuur. Niet altijd leuk, maar ze merkte dat ze zich over van alles en nog wat verbaasde en daarvan de humor inzag. Om situaties en dingen niet te vergeten, is ze gaan tekenen wat ze meemaakte. Ze zette de tekeningetjes op de Social Media om familie en vrienden op de hoogte te houden. Iedereen reageerde positief en ze kreeg heel veel reacties, ook van mensen bij wie kanker (eerder) geconstateerd was en die steun putten uit haar werk. Haar oncoloog en oncologie-verpleegkundige moedigden haar aan deze 100 tekeningetjes tot een boek te bundelen. Er zijn in eigen beheer 2.500 exemplaren gedrukt van 'Tumor met een vleugje Humor'.

De kracht van dit boek is het feit dat het een heel behandeltraject in alle facetten in beeld brengt. Naast de vele al bestaande geschreven voorlichtingsmaterialen biedt dit boek op geheel eigen wijze in beelden iets extra's. Het is eerlijk, soms confronterend en met een ongelofelijk gevoel voor humor en is geschikt voor alle leeftijden maar zeker voor adolescenten en volwassenen. Voor mensen die laag geletterd zijn, of de Nederlandse taal niet machtig zijn, is het een helpende hand.  

Het doel is dat dit boek in alle ziekenhuizen in Nederland komt te liggen, maar ook bij de inloophuizen, radiotherapiecentra, doktoren, fysiotherapeuten, enz.. , maar vooral bij de patiënten en hun omgeving zelf.

'Tumor met een vleugje Humor' (€ 15,95) is te bestellen in de webshop van Leontiens Art www.leontienvandenberg.nl/shop en is te koop bij Primera XL Brummen en bij Sol Luna aan de Arnhemsestraat in Brummen.   

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: