Logo brummensnieuws.nl

Eerbeekse schakers en Brummense dammers gaan samen verder

BRUMMEN/ EERBEEK - Na goed overleg tussen de beide besturen van de Eerbeekse Schaakclub ende Brummense Damvereniging is besloten om vanaf  September elke donderdagavond gezamenlijk te gaan schaken en dammen in Cultuurhuis Pater Dekker te Eerbeek. Wat is de reden tot dit besluit?

Beide verenigingen kampen met vergelijkbare problemen: De ledentallen lopen terug. Op dit moment telt de BDV nog slechts 11 leden en de ESC maar 13, veelal senioren. Nieuwe leden melden zich nauwelijks aan. Door de coronacrisis werd het dammen en schaken de laatste maanden onmogelijk, omdat de 1,5 meter afstand toch een probleem vormt en de speellocaties gesloten waren. In deze periode werd door een aantal spelers digitaal strijd gevoerd, maar dat haalt het toch niet bij het 'aan het bord zitten'.    

Er zijn zeker overeenkomsten tussen beide denksporten hetgeen de reden is dat er naar samenwerking werd gezocht en die is nu gevonden. Mogelijk kan men van elkaar leren en gaan de dammers ook schaken en de schakers dammen!! Dat zou het plezier alleen maar verhogen. Daarnaast is het ook gezelliger om met een groter aantal enthousiastelingen op de clubavonden bij elkaar te zijn.

Financieel biedt het samen op trekken ook voordelen immers de kosten, o.a. die van de zaalhuur, worden nu door meerdere personen gedragen.  Reden dus genoeg om samen door te gaan.

De start van het nieuwe seizoen is op  donderdagavond 3 september. Locatie is het Pater Dekkerhuis, Lorentzstraat 20,Eerbeek. Aanvang : 19.30 uur. Uiteraard worden de Corona maatregelen aangehouden.  

Meer informatie vindt u op de navolgende websites: www.brummensedamvereniging en www.eerbeekseschaakclub.nl

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: