Logo brummensnieuws.nl

Aanmelden gratis foto(sessie) voor mantelzorgers nog mogelijk

BRUMMEN - ‘Achter elke aanmelding zit wel een verhaal’, aldus Ellen Lammersen van Knooppunt Mantelzorg Brummen. Haar collega Karin van Aalst vult aan: ‘Elke mantelzorger heeft zorg voor een ander…meer dan de reguliere zorg die je voor iemand hebt. Daar horen verhalen bij: soms mooi, soms verdrietig, soms grappig……..1 ding hebben ze gemeen; er zit altijd een emotie achter en de verhalen raken je stuk voor stuk. 

Gratis foto(sessie)

Samen met de gemeente Brummen hebben Ellen en Karin een foto-actie geïnitieerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is in het leven geroepen om mantelzorgers een blijk van waardering te geven. Gezien de risico’s die het Corona-virus met zich meebrengt kan dat dit jaar niet plaatsvinden in groepsbijeenkomsten.  Daarom hebben de gemeente Brummen en Knooppunt Mantelzorg Brummen de handen ineen geslagen met fotostudio Lifetime en wordt mantelzorgers een gratis fotosessie aangeboden. De RIVM-richtlijnen kunnen met deze actie in acht worden genomen en mantelzorgers krijgen een echt persoonlijke attentie. De mantelzorger ontvangt van de fotosessie 1 gratis foto van 20x30 cm. Van alle foto’s wordt (indien de gefotografeerden hier toestemming voor geven) een collage gemaakt. Deze collage wordt op de Dag van de Mantelzorg onthuld op het gemeentehuis in Brummen.  

Mens én dier zijn favoriet

Fotografen Evelien en Jacomien van Fotostudio Lifetime hebben al een flink aantal mensen én dieren op de foto gezet. Mantelzorgers mogen zelf kiezen wie of wat ze op de foto willen. Partner, kinderen en kleinkinderen en huisdieren behoren tot nu toe tot de favorieten. Ook de locatie mag men zelf aangeven. Fotostudio Lifetime stelt haar studio beschikbaar, maar een andere locatie in de gemeente Brummen is ook mogelijk. 

Hele maand augustus aanmelden

In eerste instantie konden mantelzorgers zich voor deze actie aanmelden t/m juli, maar deze periode is verlengd. Mantelzorgers kunnen zich nog de gehele maand augustus opgeven.  Wil jij als mantelzorger ook een mooie foto? Neem dan telefonisch contact op met Susanne Thijsen van Stichting Welzijn Brummen. Doe dit via telefoonnummer 0575-561988. Je kan ook mailen naar s.thijsen@welzijnbrummen.nl. Susanne neemt dan na terugkomst van vakantie (na 17 augustus) contact met je op om  een foto-afspraak in te plannen. 

Mocht je nog niet zijn ingeschreven bij  Knooppunt Mantelzorg  Brummen dan ga je met je aanmelding akkoord met inschrijving bij het Knooppunt. Uiteraard wordt vertrouwelijk met jouw gegevens omgegaan, deze worden niet gedeeld met derden. Je contactgegevens worden gedeeld met fotostudio Lifetime, zodat ze indien nodig contact met je kunnen opnemen. De foto’s worden tussen 1 juli en 15 oktober gemaakt. 

Contactgegevens Knooppunt

Voor mantelzorgondersteuning kun je terecht bij Knooppunt Mantelzorg Brummen, onderdeel van Stichting Welzijn Brummen. Mantelzorgconsulenten Ellen Lammersen en Karin van Aalst van het Knooppunt zijn te bereiken via mantelzorg@welzijnbrummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 19 88

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: