Afbeelding

Protestantse Gemeente te Hall en Voorstonden wordt opgeheven

Algemeen

HALL - De Protestantse Gemeente Hall en Voorstonden wordt opgeheven. Dat heeft de kerkenraad besloten. Een belangrijke reden is dat er al lange tijd een tekort is aan kandidaten voor kerkenraad. Dit tekort zal de komende jaren alleen maar toenemen. Na de zomer van 2023 zal het zodanig zijn, dat het voortzetten van de gemeente onmogelijk wordt.

Harry van Galen (voorzitter van de Kerkenraad) en Jolanda Aantjes (pastor) schrijven dat in een brief aan de gemeenteleden: “Als kerkenraad zijn we gekomen tot een aantal opties voor de toekomst van onze gemeente. Bij het delegeren van taken of bij het samengaan met een naburige kerkelijke gemeente is alsnog een kerkenraad nodig in Hall en Voorstonden. Minimaal drie mensen die dan grote verantwoordelijkheden moeten dragen. Wij vinden dit een ongewenste en onrealistische situatie omdat de belasting voor hen dan te groot wordt.”

Volgens Van Galen en Aantjes is een kerkbestuur essentieel voor het nemen van besluiten, voor het in stand houden van de kerkdiensten, voor pastoraat en ook voor het beheer van het kerkgebouw en andere eigendommen. En omdat taken delegeren of samengaan met een andere kerkelijke gemeente geen optie is, wordt in de komende jaren een verzoek gedaan tot het beëindigen van de huidige structuur van de Protestantse Gemeente te Hall en Voorstonden. Dat in overleg met de kerkelijke instanties van de Protestantse Kerk.

De Kerkenraad wil het kerkgebouw onderbrengen in een stichting. Dat zal in nauw overleg worden gedaan met de bestaande ‘Stichting tot instandhouding van het monument de Hallse kerk’ (‘Stichting Wintermarkt’). Aan de toekomstige stichting is dan de keuze om wel of niet verder te gaan met de plannen voor aanbouw of verbouw van het kerkgebouw. Die wordt nodig geacht om multifunctioneel gebruik van de kerk mogelijk te maken en het gebouw daarmee toekomstbestendig te maken. Aan de rechterzijde zou een met de kerk verbonden bijgebouw moeten komen met een keuken, opslagmogelijkheid en toiletten. Een optie was ook het vervangen van het zitmeubilair in de kerk om het gebouw beter geschikt te maken voor bijvoorbeeld concerten.

Volgens Van Galen en Aantjes zal de komende tijd worden gebruikt om op zoek te gaan naar nieuwe vormen van ontmoeten en geloofsgemeenschap zijn

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 15 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43