Logo brummensnieuws.nl

Met de boswachter op zoek naar sporen

Ree.  Foto: Natuurmonumenten
Ree. Foto: Natuurmonumenten

LOENEN - Pootafdrukken, afgebroken takken, uitwerpselen, uilenballen, holletjes, nestjes en ga zo maar door. Als je goed om je heen kijkt en weet waar je op moet letten, dan ontdek je dat er heel veel dierensporen zijn. De boswachter neemt je mee op deze ontdekkingsreis door natuurgebied Reee¨nberg bij Loenen op de Veluwe. Een bezoek aan het bos is na deze excursie nooit meer hetzelfde!

Er is een OERRR-speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van een ouder/begeleider. En er is een wandeling met de boswachter speciaal voor volwassenen. Je wandelt over de stuwwallen van de Veluwe. Een heuvelachtig landschap met stuifzand, heide en bos, waar edelherten, wilde zwijnen en verschillende roofvogels zich thuis voelen. De excursie start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats Loenense Waterval aan de Beekbergerweg in Loenen en duurt ongeveer 2 uur (wandelafstand bedraagt circa 4 km). Aanmelden voor deze excursie is verplicht en kan via de website: www.nm.nl/oerrrspeuren-loenen (kinderen van 6-12 jaar onder begeleiding) en www.nm.nl/diersporen-loenen (wandeling met de boswachter voor volwassenen).  Praktische info: Koop van tevoren online een kaartje. Doe stevige schoenen aan. Neem warme kleding en/of regenkleding mee. Honden mogen helaas niet mee. De wandelafstand bedraagt circa 4 km. Parkeerplaats Loenense Waterval, Beekbergerweg 52 in Loenen. 

Corona:  Natuurmonumenten volgt bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Houd je aan de richtlijnen.

Zaterdag 11 & 18 juli 20.00 - 22.00 uur, OERRR-speurtocht voor kinderen van 6-12 jaar onder begeleiding van een ouder/begeleider.

Zaterdag 18 juli 20.00 - 22.00 uur, wandeling met de boswachter voor volwassenen

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: