Geen gespetter in Coldenhove
Logo brummensnieuws.nl
Vorig jaar was er nog volop plezier in het zwembad tijdens de hittegolf op 25 juni. Foto: Marion Verhaaf
Vorig jaar was er nog volop plezier in het zwembad tijdens de hittegolf op 25 juni. Foto: Marion Verhaaf

Geen gespetter in Coldenhove

EERBEEK – Na het uitgebreid bekijken van alle mogelijkheden heeft het bestuur van Zwembad Coldenhove helaas moeten besluiten, dit jaar gesloten te blijven. Alle richtlijnen van het RIVM maken het hen onmogelijk hun trouwe gasten te voorzien van waterpret en zwemplezier. 

Voor Coldenhove ligt de nadruk op het recreatief zwemmen. Spontaan naar het zwembad gaan en daar de hele dag lekker van het water genieten, zit er helaas niet meer in. Dit heeft alles met de regels rondom Corona te maken. Er zou gewerkt kunnen worden met van te voren gereserveerde tijden bijvoorbeeld, verscherpt toezicht op het afstand houden enzovoort. "Een protocol was gemaakt. Maar er komt zo enorm veel bij kijken aan organisatie. Met het risico van besmetting in het achterhoofd zijn onze vrijwilligers terughoudend toezicht te gaan houden en de receptie te draaien. De vrijwilligers maken ieder jaar het openen van het zwembad weer mogelijk. Ook spelen de kosten een grote rol. Met lage bezoekersaantallen zijn de inkomsten minimaal, terwijl de kosten juist stijgen door de te nemen maatregelen," vertelt ons André van Bronkhorst telefonisch. 

En zo viel de beslissing. Op de website van het bad valt te lezen, dat het voor hen niet mogelijk is te voldoen aan alle richtlijnen die voor de accommodatie gelden. Naast de verzwaring van de taken voor het bad, kan er met de huidige regels niet recreatief gezwommen worden. 

"Het is natuurlijk heel vervelend, maar we hopen iedereen in 2021 weer te zien in ons mooie bad," zegt Van Bronkhorst.

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: