Logo brummensnieuws.nl

Jongeren worden opgeroepen na te denken over coronasamenleving

BRUMMEN - Brummen blijft alert op naleven corona maatregelen, ook nu deze in de komende weken versoepeld worden. De gemeente gaat ook actief jongeren, te beginnen op de basisscholen, prikkelen om na te denken over de coronasamenleving. Dat is in navolging van de oproep aan de jeugd van premier Mark Rutte. Die deed hij tijdens zijn persconferentie dinsdag waarin hij versoepeling van een deel van de maatregelen bekend maakte.

Burgemeester Alex Van Hedel: “Het is natuurlijk voor iedereen prettig dat, nog onder voorwaarden weer, wat meer ruimte komt. Jongeren gaan weer naar school, restaurants mogen weer open. En dat geldt ook voor theaters, concertzalen en bioscopen. Die versoepeling betekent overigens niet dat we als gemeente minder streng gaan toezien op de regelgeving. Het blijft tenslotte wel zo dat de 1,5 meter regel grotendeels van kracht blijft, en maximaal dertig mensen gelijktijdig in een restaurant mogen. Dat blijven we in de gaten houden. Verder is het natuurlijk zo dat we een aantal potentieel mooie, vrije dagen in het verschiet hebben en mensen er natuurlijk graag op uit willen. Bij zonnig weer zijn er plekken als het Gat van Cortenoever, die heel populair zijn. Maar ook daar moeten we afstand houden van elkaar.”
Van Hedel verwacht daarbij overigens geen grote problemen: “Het wordt een beetje een cliché, maar de absolute meerderheid van de mensen in onze gemeente houdt zich aan de regels. En we schromen ook niet om elkaar erop te wijzen als er al eens iemand ze al dan niet per ongeluk overtreedt.”

Van Hedel zei ook dat Brummen de oproep van Rutte bij jongeren extra onder de aandacht gaat brengen. De premier riep ze met ideeën, suggesties en ‘liefst opbouwende’ kritiek te komen om de coronasamenleving nog beter in te richten. Met een selectie van beste ideeënbedenkers gaat hij in gesprek op het Catshuis. Hij zei: “Ik vind het belangrijk dat jongeren niet afwachten wat wij bedenken, maar actief meedoen”.

Van Hedel: “We hebben afgesproken dat de jongerenwerker en de ambtenaar die zich met de basisscholen bezighoudt met de scholen aan de slag gaan om actief invulling te geven aan de oproep van de minister-president en ik hoop dat dat mooie resultaten oplevert”.

Volgens de gegevens van het RIVM worden momenteel nog zestien Brummenaren wegens corona verpleegd in het ziekenhuis. Dat aantal is vrij stabiel de afgelopen weken.

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: