Logo brummensnieuws.nl

Genieten van pensioen na 48 jaar in de bouw

EERBEEK - En dan te bedenken dat Henk Hebben bij zijn eerste contract in augustus 1984 kreeg te horen dat hij tot het eind van het jaar kon blijven. Dat was destijds nog Veenbouw. Nu is het 2020 en gaat hij met ingang van 1 juni met pensioen. Hij beviel blijkbaar goed en is niet meer weggeweest. Een carrière die startte bij Reusken in Loenen en nu voltooid is bij Zweersbouw in Eerbeek, na 48 jaar in de bouw.

In zijn loopbaan heeft Henk Hebben al heel wat projecten meegemaakt. Hij startte destijds bij een school in Apeldoorn waar hij houten vensterbanken moest plaatsen en later ook in de stallenbouw. Hij was bij het grote project van Delta Zutphen betrokken, het Provinciehuis in Arnhem, Musis Sacrem in Arnhem, Schroeder huizen in Laag Soeren. "Hij werkte mee vanaf het fundament tot de top, een heel breed spectrum," aldus Dennis Ziens waar Hebben de laatste jaren onder werkte. Dat was vooral in de papierindustrie in Eerbeek, zoals DS Smith en Schut.

Compleet verrast 

Op 15 mei was de laatste werkdag voor Hebben. Zijn collega's wilden deze dag uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan en hadden van alles geregeld, daarbij betrokken zij ook de vrouw en kinderen van Hebben. Iedereen heeft het netjes stil gehouden en het was dan ook een complete verrassing voor hem dat er overal posters hingen met zijn foto erop en dat het zijn laatste dag was. Daardoor heeft hij ook niet echt gewerkt, zijn collega's stonden maar een beetje om hem heen te drentelen, zo vertelt hij over deze dag. "Ze waren niet vooruit te branden en mij begon natuurlijk al wel wat te dagen." Hij werd rond 16.00 uur opgehaald met een glaswagen, waar men normaal de ruiten op vervoerd die in de panden geplaatst moeten worden.  Hierbij waren ook zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen aanwezig. Er volgde een kleine rit door Eerbeek die eindigde bij het pand van Zweersbouw waar een klein feestje werd gevierd, op afstand. Wat nog bijzonder was deze dag, is het feit dat Hebben in een hoogwerker is gestapt en dat is ook vastgelegd. Tijdens zijn werk in de stallenbouw, kwam hij er achter dat hij hoogtevrees had en kwam niet meer van zijn plek. Daarom is het zeer speciaal te noemen, dat hij nu wel in de hoogwerker is gestapt. "Maar dat doe ik nu nooit meer!" zegt Hebben.

Met de zomerafsluiting van Zweersbouw, zal Henk nog even extra in het zonnetje worden gezet. Zo willen de firma en zijn collega's hem bedanken voor de inzet van de afgelopen jaren. De bouw van het pand aan de Stuijvenburch gaat hij nu vanaf een bankje op het plein volgen. 

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: