Logo brummensnieuws.nl
Het orkest tijdens de 50e rondgang in 2015
Het orkest tijdens de 50e rondgang in 2015

D.E.S. blies het dorp niet wakker

Het orkest tijdens de 50e rondgang in 2015
Het orkest tijdens de 50e rondgang in 2015

HALL - De rondgang van muziekvereniging D.E.S. op Hemelvaartsdag kon dit jaar niet doorgaan. Hiermee werd deze traditie na 55 jaar onderbroken.

Het bleef stil in- en om Hall in de vroege ochtend van Hemelvaartsdag. Traditiegetrouw wordt het dorp dan om 5.00uur wakker geblazen en getrommeld door het fanfareorkest met de slagwerkgroep. “Heel erg jammer, zegt voorzitter Johan Welmers maar het ging gewoon niet. We kunnen niet op 1.5m afstand van elkaar lopen, dan kunnen de muzikanten die achteraan lopen niet meer horen wat er vooraan gespeeld wordt. Juist als het overal nog zo stil is gaat het geluid alle kanten op. En wat deze traditie voor ons zo leuk maakt zijn de reacties onderweg en de warme ontvangsten op onze ‘halteplaatsen’, heel gezellig altijd maar daar is afstand houden nog moeilijker. Bovendien konden we niet repeteren omdat De Wheme gesloten is.”

De jaarlijkse Muzemarkt op de eerste zaterdag in juli, een grote bron van inkomsten voor de vereniging, gaat ook niet door. Maar wat de voorzitter nog het meest aan het hart gaat is dat het 75- jarig jubileum niet gevierd kan worden. “Dat zouden we in het Pinksterweekend vieren, het zou een feest voor het hele dorp worden. De jubileumcommissie heeft er al twee jaar voorbereidingstijd ingestopt. Dat geldt natuurlijk voor veel meer festiviteiten, denk aan de viering van 75 jaar bevrijding. Iedereen snapt dat het niet kan, maar jammer is het wel.”

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: