Logo brummensnieuws.nl
Maximaal 30 personen op het veld
Maximaal 30 personen op het veld

Training met 1.5 meter afstand

Maximaal 30 personen op het veld
Maximaal 30 personen op het veld

HALL - Het balletjes rolt weer! Tenminste, op de voetbalvelden van de gemeente Brummen.  

Maar een training verloopt wel anders dan spelers gewend zijn. Voetbaltrainingen kunnen alleen plaatsvinden als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo mogen er maximaal 30 personen op het veld lopen en geldt ook hier de 1.5 meter afstand van elkaar.

Bij vv S.H.E. in Hall trainen maandag- en woensdagavond de dames. “Het is wel even puzzelen, zegt trainer Martin Koopman. De velden zijn ingezaaid dus daar kunnen we niet op. Gelukkig mogen we van de gemeente wel het trainingsveld gebruiken. Maar omdat dit qua afmeting de helft is van een speelveld mogen we hier maar met 15 personen op. Dat is inclusief de trainer en de ‘corona wachter’; een speelster die er op toe moet zien dat iedereen op afstand van elkaar blijft. We hebben 30 actieve speelsters en zij kunnen zich via de groepsapp aanmelden. Zijn er veel aanmeldingen dan trainen we in twee groepen op één avond.”

De dames hebben er zin in, veel van hen hebben op verschillende manieren hun conditie op peil gehouden. De KNVB heeft trainingsoefeningen online gezet die geschikt zijn. Dat is even wennen want je mag de bal niet vastpakken of koppen. Een oefenpartijtje zit er voorlopig ook nog niet in. “Jammer, maar het sociale aspect is nu minstens zo belangrijk zegt Martin. Je bent weer even de deur uit en de meiden vinden het gezellig elkaar weer te zien”. 

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: