Logo brummensnieuws.nl
Pastor Aantjes tijdens de opnames in de Ludgeruskerk.
Pastor Aantjes tijdens de opnames in de Ludgeruskerk.

In contact blijven met gelovigen

Pastor Aantjes tijdens de opnames in de Ludgeruskerk.
Pastor Aantjes tijdens de opnames in de Ludgeruskerk.

REGIO - Geloofsgemeenschappen die de mogelijkheid van kerkradio- en/of tv niet hebben zoeken naar andere manieren om met elkaar in contact te blijven. Pastor Jolanda Aantjes van de Ludgeruskerk in Hall stelde zichzelf de vraag; hoe blijven wij als kerk nu verbonden met onze gelovigen en ook met de mensen in het dorp?

“Juist in deze tijd wil je tot steun zijn, voor veel mensen geeft geloof houvast. Elke week wordt er nu een korte viering opgenomen die thuis te zien is via YouTube en de Facebookpagina Protestantse Gemeente te Hall en Voorstonden. De viering van 22 maart is al honderden keren bekeken en de reacties zijn positief. Mensen vinden het bemoedigend en raken ontroerd door het gelui van de klokken en het orgelspel.”

“In de moskee in Eerbeek is alles schoongemaakt voordat we de deuren sloten, zegt voorzitter O. Yildiz. Onze mensen bidden thuis en kunnen via Internet aan het vrijdaggebed deelnemen.”

De Molukse kerk in Eerbeek heeft ook alle activiteiten stopgezet, dus geen koorrepetities of catechisatie meer. Ouderling Polly Matulessy krijgt elke week van het landelijk kerkbestuur een preek of overpeinzing om te delen met de gemeenteleden. “Die bezorgen wij per post of via de mail bij de 54 gezinnen die bij ons zijn aangesloten.”

De Ludgerus- en Molukse kerk doen mee aan ‘Klokken van Troost en Hoop’. Een initiatief van de Raad van Kerken om elke woensdag vanaf 19.00uur een kwartier de klokken te luiden.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: