Afbeelding

Eén avond: raadsforum én besluitvormende vergadering

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – Op donderdagavond 5 maart bent u vanaf 20.00 uur van harte welkom om het raadsforum van de gemeenteraad bij te wonen in het Brummense gemeentehuis. Omdat het aantal onderwerpen gering is, gaat het ditmaal om één gecombineerd forum. Aansluitend op dit forum start – na een korte schorsing voor eventueel fractieberaad - vervolgens de besluitvormende raadsvergadering. Omdat de besluitvormende raadsvergadering ditmaal direct na het forum plaats vindt, komt de geplande vergadering van 19 maart hiermee te vervallen.

Raadsforum

Op de agenda van het forum staan een aantal vaste agendapunten. Denk daarbij aan de vragenronde, informatie van de portefeuillehouders en de lijst van ingekomen en te verzenden stukken. Er wordt e´e´n concreet onderwerp besproken. Het college informeert namelijk de gemeenteraad over het uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek naar een multifunctioneel centrum (MFC) in Eerbeek. Dit onderzoek heeft mede op verzoek van de gemeenteraad plaatsgevonden. De uitkomsten hiervan zijn voor het college aanleiding om niet verder mee te werken aan vervolgonderzoeken. Omdat het onderwerp geen besluit van de gemeenteraad vraagt, staat dit onderwerp niet geagendeerd voor de aansluitende besluitvormende vergadering.                   

Meepraten?

Wilt u meepraten tijdens een forum? Dan kan dit over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Maar ook kunt u een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten? Meld dit dan vooraf bij de raadsgriffie. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Besluitvormende vergadering

Aansluitend aan het forum neemt de gemeenteraad een aantal besluiten. Op de voorlopige agenda staan op dit moment twee inhoudelijke onderwerpen. Deze hebben te maken met de procedure voor de eventuele herbenoeming van burgemeester Van Hedel. Op 27 maart 2015 is Van Hedel gei¨nstalleerd als burgemeester van de gemeente Brummen. Dit voor de duur van zes jaar. Een burgemeester kan voor een zelfde periode nogmaals (her)benoemd worden. De gemeenteraad moet hiervoor een voordracht doen bij de Commissaris van de Koning. Uiteindelijk beslist de Minister over herbenoeming. De voorbereiding voor een eventuele herbenoeming wordt nu gestart. De gemeenteraad neemt een besluit over een verordening waarin de spelregels zijn opgenomen. Het tweede besluit dat op de vergadertafel ligt is de benoeming van de leden van de vertrouwenscommissie voor de (her)benoeming van de burgemeester.

De agenda en bijhorende stukken van zowel de forumvergadering als de besluitvormende raadsvergadering zijn te vinden op de speciale raadspagina www.brummen.nl/gemeenteraad.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 13 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 15 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 15 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 15 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 15 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 15 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 15 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 15 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 15 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 15 uur geleden