Logo brummensnieuws.nl

1550 kerstbomen ingezameld in Brummen!

(vlnr) Zoë, Bjorn, Inge en Lisan zamelden woensdag ruim honderd bomen in in hun wijk Lombok.
(vlnr) Zoë, Bjorn, Inge en Lisan zamelden woensdag ruim honderd bomen in in hun wijk Lombok.

BRUMMEN - Bjorn, een jeugdige inwoner van de wijk Lombok, opperde dat ze wellicht het Jeugdjournaal zouden halen, nu het Brummens Weekblad tenslotte een foto van hen had gemaakt. Samen met Inge, Zoë en Lisan verzamelde hij een dikke honderd kerstbomen in en bracht die naar de inzamelplek aan de Volmolenweg.  En daarmee waren ze nog niet aan het eind. Ze wisten vrij zeker dat er nog wel een aanhangwagen vol te vinden zou zijn in hun wijk.

Ze leverden daarmee een fiks aandeel in het totaal aantal kerstbomen dat gisteren door voornamelijk jonge Brummenaren naar de inzamelplekken was gebracht: 1550 stuks. Kostenpost voor de gemeente derhalve 775 euro; 50 eurocent per stuk. Daar komt dan nog een bedrag van circa 1500 euro bij voor afvoeren, versnipperen en composteren.

De gemeente Brummen zette daarmee voort wat langzaam een traditie is geworden. Burgerprotest ging daar wel aan vooraf. Want in mei vorig jaar besloot de gemeente tot een fiks aantal grote en kleine bezuinigingsmaatregelen. Het niet langer inzamelen van kerstbomen (en het betalen van 50 cent per aangeleverde boom) was daar een van. Toen werd in het voorstel aangegeven dat de actie populair is en het stopzetten tot protest zou kunnen leiden. En aldus geschiedde. Misschien ook wel omdat er voor inwoners niet veel anders overbleef dan de afgedankte boom in de groene container te stoppen of voor 4.10 euro naar een van de recyclepleinen af te voeren.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 2

In week 2 was er geen puzzelDe oplossing voor week 36: