Logo brummensnieuws.nl

De Boekensteun viert jubileum in stijl!

BRUMMEN/ EERBEEK - Vorige week zondagmiddag vierde Stichting de Boekensteun Brummen/Eerbeek haar vijfentwintigjarige bestaan met een gezellige en uitgebreide high tea in De Korenmolen in Eerbeek. Hoogtepunt van het feest was de voorstelling die schrijver en columnist Thomas Verbogt samen met zangeres Beatrice van der Poel ten beste gaf.

"Zeg het dan, zeg het dan, en als je het niet zeggen kan, zeg dat dan!" Met die woorden opende Verbogt hun privéoptreden voor de jarige Boekensteun, en later zong Van der Poel ze in een grappig en ontroerend lied. Het was de laatste stop in de succesvolle tour die de twee de afgelopen maanden door Nederland gemaakt hebben. Onder de titel 'Montere Weemoed' brachten ze daarin een intieme collage van amusante anekdotes en verhalen en sfeervolle luisterliedjes. De gemene deler was de schoonheid èn de weemoed van het voorbijgaande leven, de verstrijkende tijd, en herinneringen aan wat geweest is.

De toon voor een jubileumfeest was daarmee gezet. Het feest, waarvoor vele trouwe donateurs naar De Korenmolen waren gekomen, werd extra luister bijgezet door diverse hartelijke speeches. Namens de Bibliotheek Brummen/Voorst sprak Marion Berendsen, voorzitter van de raad van beheer. Zij sprak nog eens uit hoeveel waardering de bibliotheek voor de Boekensteun heeft en hoe de medewerkers de afgelopen kwart eeuw hebben genoten van de samenwerking. Jet van Vreeswijk, voorzitter van het bestuur van de stichting, bedankte ontroerd de leden en de bibliotheek voor vijfentwintig jaar gezellige, leerzame en vooral inspirerende lezingen door (bijna) alle bekende schrijvers en dichters van die periode.

De middag eindigde met sandwiches en een goed glas wijn, terwijl Thomas Verbogt nog een laatste verhaal voorlas. Het was de schrijver zelf die uiteindelijk nog eenmaal proostte op de volgende vijfentwintig jaar Boekensteun!

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: