Bron: Google
Bron: Google

Maakt tankstation plaats voor appartementen?

Algemeen

BRUMMEN - Gerhard Nijenhuis heeft grootste plannen voor de verhuizing van zijn tankstation, gelegen aan de hoek G.K. van Hogendorpstraat en Zutphensestraat in Brummen. De gemeente gaf al in 2003 aan, de tankstations uit de kern van het dorp te willen plaatsen. Nijenhuis heeft afgelopen dinsdag een ambitieus plan gepresenteerd aan de omwonenden.

Enkele omwonenden en belangstellenden waren gekomen voor de presentatie over de verhuizing van het tankstation en het bouwen van een zo energieneutraal mogelijk appartementengebouw op de vrijgekomen plek. Hiervoor heeft Nijenhuis GK Projecten B.V. opgericht en een architect in de arm genomen, Weusten Liedenbaum Architecten. Uiteraard zijn er een aantal randvoorwaarden opgesteld door Stedenbouw en Welstand. Het gebouw moet passen op deze locatie, de entree aan Zutphensestraat, ondergrondse parkeergelegenheid voor de bewoners, rondom het gebouw voor bezoekers. Daarbij is rekening gehouden met de verkeersstroom zoals die nu is op de Zutphensestraat. Met het oog op de veiligheid biedt de uitrit van de parkeergarage goed zicht op de omgeving.

De uitstraling lijkt op 't Cromhouthuis aan De Wijslaan in Brummen. Alles uit 1 steensoort, met siermetselwerk en mooie details die passen bij andere huizen in het dorp.

Zoals het plan nu is gepresenteerd, komen er 14 appartementen in 4 woonlagen. Daarvan zijn 3 lagen met 4 appartementen, bovenop komen 2 grote appartementen met een ruim terras. De presentatie werd omlijst met diverse tekeningen en zo kreeg men een indruk van het uiterlijk en de plaatsing van het pand. En tevens hoe de hoogte zal zijn. Het wordt 50% koop- en 50% huurappartementen.

Reacties omwonenden

De reacties van de omwonenden was zeer divers. Weerstand tegen de hoogte (13 mtr nokhoogte) en gebrek aan privacy in hun achtertuin. Maar ook positieve geluiden. Ze kijken liever tegen een mooi gebouw aan, dan tegen een tankstation met de daarbij behorende overlast.

Bestemmingsplannen

De bestemmingsplannen voor de appartementen en die voor het tankstation zijn samengevoegd. Er is nu een principe akkoord met de gemeente over de eerste plannen. De bedoeling is eerst het tankstation te gaan bouwen, dit draaiende te hebben en dan pas de bouw van de appartementen te starten. Ieder plan is van elkaar afhankelijk, geen tankstation? Dan ook geen appartementen. Het plan is nog in de voorfase en wordt nu voorgelegd aan de raad. Daarna ligt het ter inzage en kunnen er zienswijzen worden ingediend. Kortom, het staat nog niet vast.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 5 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 7 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 7 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 7 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 7 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 7 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 7 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 7 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 7 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 7 uur geleden