Logo brummensnieuws.nl

Informatieochtend verzekering & gezondheid

BRUMMEN/ EERBEEK - Stichting Welzijn Brummen organiseert samen met de GGD twee informatiebijeenkomsten speciaal voor de doelgroep 'nieuwkomers vrouwen'. De bijeenkomsten vinden plaats tijdens de interculturele koffieochtend voor vrouwen op:

  • Woensdag 20 november 10.00-11.30 uur in Tjark Riks centrum Eerbeek
  • Woensdag 27 november 10.00-11.30 uur in Plein 5 Brummen

Waar gaat de bijeenkomst over?

De zorgverzekering wordt ieder jaar moeilijker te begrijpen, helemaal voor nieuwkomers. Wat wordt wel en niet vergoed? Is een basisverzekering voldoende? Of moet ik een aanvullende verzekering afsluiten? Er wordt ook uitleg gegeven over: Worden mijn medicijnen wel of niet vergoed? Wanneer moet je een ambulance wel of niet zelf betalen? Kan ik direct naar het ziekenhuis gaan? Of moet ik eerst langs de huisarts? Hoe zit het met tandarts-kosten? Behalve uitleg over de verzekering, wordt er ook aandacht besteed aan 'zelfzorg'. Wat kunt u zelf bijdragen aan de eigen gezondheid?

Bij beide voorlichtingsbijeenkomsten zijn in ieder geval een Arabische tolk en een Tigrinje tolk aanwezig. Wilt u deelnemen, maar spreekt u een andere taal dan Arabisch of Tigrinje, neem dan contact op, dan wordt getracht een tolk te regelen in de gewenste taal. De organisatie vindt het heel belangrijk dat iedereen deze voorlichting begrijpt.

Omdat er aangesloten wordt bij de koffieochtend-activiteiten, is deze voorlichting uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Maar bij voldoende gebleken interesse komt er ook een voorlichting voor de doelgroep mannen.

Opgeven voor een van de twee bijeenkomsten kan via de email: k.vanaalst@welzijnbrummen.nl of via de telefoon: 0575-561988. De voorlichting is uiteraard gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd.

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: