Logo brummensnieuws.nl

Brummen zamelt 15.000 euro in!

BRUMMEN - Precies een maand na de brand heeft op maandag 11 november op uitnodiging van de Brummense Oranjecommissie een bijeenkomst plaatsgevonden met de gedupeerden van de brand op het Marktplein. De bijeenkomst, die geopend werd door burgemeester Van Hedel, vond plaats in informele sfeer in het Koetshuis. Iedereen heeft nog stilgestaan bij de brand en de bijzondere betrokkenheid van de inwoners van Brummen.

Namens Brummen heeft de Brummense Oranjecommissie een cheque van 15.000 euro overhandigd. De gedupeerden zijn erg dankbaar en onder de indruk van de Brummense saamhorigheid.

De Brummense Oranjecommissie had op 11 oktober een evenement op het Marktplein. Tijdens het opruimen bleek er een brand te zijn ontstaan in een van de winkelpanden aan het Marktplein. Na een nacht waarin ieder, daar waar nodig, samen met omstanders heeft kunnen helpen, heeft de Oranjecommissie besloten om het Kinderfeest af te lasten en de tweede feestavond in te zetten als benefietavond. Hiervoor moest nog wel wat op touw gezet worden. De gemeente dacht mee over veiligheid en regelde stembussen, Hilarius maakt in no time donatiekaarten, de tentenleverancier Holterman maakte aanpassingen aan de tent, de vrijwilligers kwamen allemaal extra werken, de brandweer zorgde ervoor dat de tent nat gehouden en schoongespoten werd, etc.  Vanaf 's middags werden er donaties gedaan in de tent en mensen konden storten via een tikkie op Facebook. Het was echt hartverwarmend. Van kinderen die hun zakgeld kwamen brengen tot aan inwoners die de buurt waren rond gegaan en alles daar tussenin. Na het evenement werd de Oranjecommissie nog benaderd door verschillende personen en organisaties die een groter bedrag hebben gedoneerd. De Brummense Oranjecommissie heeft zelf de opbrengst van de kaartverkoop van het Oktoberfest gedoneerd.

Namens de Brummense Oranjecommissie wordt iedereen bedankt die een bijdrage heeft geleverd!

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: