Logo brummensnieuws.nl

Proefafzwemmen bij de Brummens Reddingsbrigade

BRUMMEN - Twee maanden na de eerste les van het jaar, gaan de Brummense redders zich alweer klaar maken om af te zwemmen. Sommigen hebben geleerd zichzelf te redden, anderen zijn al bijna klaar om drenkelingen te helpen. Afzwemmen lijkt vroeg, maar ze leren ook veel. Genoeg voor de eigen diplomalijn van de Spreng.

Al tijden heeft de Reddingsbrigade bij de Spreng twee diploma's per jaar. Voor kerst zijn er eigen diploma's, voor de zomervakantie komt de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD) langs. Dan kunnen ze Junior Redder, Zwemmend Redder of Life Saver diploma's halen. Zelfs met al deze diploma's en lessen blijft het zwemplezier natuurlijk heel belangrijk.

Iedereen leert wat anders. Als je je zwemdiploma's hebt, ben je klaar voor Junior Redder. Junior Redders leren zichzelf te redden en wat ze moeten doen als er iets gebeurt. Zwemmend Redders zijn klaar om ook anderen te redden met alles om hen heen, zoals touwen en klossen. De Life Savers kennen zelfs de theorie en zijn met hun laatste diploma klaar voor het echte werk. Soms stromen ze daarna door naar extra training om een zomer bij een zwembad of aan het strand te werken.

Omdat iedereen bij de Spreng steeds iets nieuws leert of weer iets beter wordt, is iedereen altijd welkom om mee te kijken en te zwemmen. Vooral deze eerste maanden zijn het beste moment als je nog op tijd wilt zijn voor een KNBRD-diploma. Bij de vereniging is ook veel tijd om te kijken of de reddingsbrigade leuk is: je mag namelijk vier keer gratis proefzwemmen, ook bij de andere zwemsporten.

Voor meer informatie kan men op www.zvdespreng.nl kijken of een mail sturen naar zwembrigade@zvdespreng.nl. Dan wordt er snel gekeken wat het beste past en waar de jonge redders mogen beginnen. Volwassenen zijn trouwens ook welkom.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: