Logo brummensnieuws.nl
Sinterklaasintocht in Brummen 2018. Foto: Marion Verhaaf
Sinterklaasintocht in Brummen 2018. Foto: Marion Verhaaf

Sint met pieten op bezoek!

Sinterklaasintocht in Brummen 2018. Foto: Marion Verhaaf
Sinterklaasintocht in Brummen 2018. Foto: Marion Verhaaf

BRUMMEN/ EERBEEK - Als de Sint weer in het land is, komt hij natuurlijk ook naar Brummen en Eerbeek. Beide dorpen hebben weer alles uit de kast getrokken om er een mooi feest van te maken.

Allereerst komt de Sint met de stoomtrein vanuit Apeldoorn naar Eerbeek op zaterdag 16 november. Een aantal pieten zijn hem dan al vooruit gereisd om vanaf 13.30u de kinderen alvast te vermaken met hun kunsten en spelletjes. Om 14.30u komt de stoomtrein met de Sint en de rest van de pieten aan op Station Eerbeek. Natuurlijk staat dan de burgemeester klaar om hem te verwelkomen. In het nieuwe stationsgebouw is er een Meet&Greet met de Sint en kunnen de kinderen hun wensenlijstje en tekening geven en natuurlijk ook met hem op de foto. Daarna zal de Sint naar het slaaphuis gaan in Eerbeek. Op zaterdag 23 november is het slaaphuis open en mogen de kinderen komen kijken en helpen. Kaartjes à €2 en zijn te koop bij Toys2Play en de Plus.

Intocht in Brummen

De week voor de intocht zullen een aantal pieten al trossen wortels ophangen langs de nieuwe route. De Sint heeft namelijk een nieuw paard en zo zal hij zeker de weg vinden. Op zondag 17 november komt de Sint aan in Brummen. Om 13.30u starten zij vanaf Verrij Wonen, er is een heuse ballonnenmand waarin pieten meerijden in de optocht. Via de Zutphensestraat zal hij om 14.30u aankomen op het Marktplein. Daar kunnen de kinderen natuurlijk zingen met de Pretband en de Sint een handje geven en hun tekening. Maar ook voor een foto neemt hij zeker de tijd. Afsluitend gaan ze weer naar Concordia voor de bekende balkonscene.

Op zaterdag 30 november is er een speciale dag voor de basisschoolleerlingen in Rhienderoord. Je kunt er een spellencircuit volgen in het zwembad of activiteiten in de zaal doen. Hiervoor zijn kaarten te koop bij Primera en het zwembad.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: