Logo brummensnieuws.nl

Brummense Landschapsgesprek 2019

BRUMMEN - Het jaarlijkse Landschapsgesprek gaat dit jaar over 'Energieopwekking in het Brummens Landschap'. Landschapsnetwerk Brummen organiseert het in samenwerking met Brummen Energie op 18 november. De avond begint om 19:00 uur en vindt plaats in de Reuvershoeve in Brummen. Omdat er een hoge opkomst verwacht wordt, kunt u zich aanmelden bij Quirine Dekker (LNB): qso@planet.nl. U ontvangt dan de uitnodiging en het programma.

Wat gaat de energietransitie betekenen voor het Brummens Landschap?

Om aan de internationale afspraken van Parijs (2015) te voldoen, gaat Nederland grootschalig zon- en windenergie opwekken. In 2030 moeten we 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Hoe gaat dat er in het Brummens landschap uitzien? Kiest u voor zonneparken of juist voor windmolens? En waar moeten die dan komen en onder welke voorwaarden?

U wordt bijgepraat door deskundigen over de energieopgave, over oplossingen en de consequenties voor het Brummens Landschap. Aan de hand van het Dialoogspel van Brummen Energie komt u spelenderwijs met elkaar in gesprek over deze ontwikkeling.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: