Logo brummensnieuws.nl

Uitslaande brand slaat gat in centrum Brummen!

BRUMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een enorm grote brand gewoed, aan het Marktplein in het centrum van Brummen. Daarbij zijn diverse panden getroffen.
Zoals het zich laat aanzien, is de brand begonnen in Bakkerij De Winkel en breidde zich al snel uit naar de twee naastgelegen panden. De bakkerij is volledig verwoest, evenals het woongedeelte erboven.


De Blokker heeft enorme schade opgelopen. De bovenverdieping is geheel uitgebrand, het dak is ingestort. De winkel zelf heeft veel water- en brandschade opgelopen. Tijdens de bluswerkzaamheden stroomde winkelvoorraad zelfs naar buiten. Ook de Kwalitaria, dat zich op de andere hoek van de rij panden bevindt, heeft schade opgelopen. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was of zich hier ook de brand uitbreidde, zijn er plafonds en dergelijke opengebroken door de brandweer.


Tijdens het uitbreken van de brand eindigde het Oktoberfest dat de Brummense Oranjecommissie (BOC) op het Marktplein vierde. Vele aanwezigen en vrijwilligers van de BOC hebben geholpen bij het redden van inventaris van de getroffen winkels.Ook Banketbakker Jolink, die achter de panden is gevestigd, heeft schade. Zij werden ook geholpen door omstanders om diverse apparatuur te redden. Dit werd zolang bij de groenteboer Bas Jansen gestald.Diverse betrokkenen spreken vol lof over de hulp die zij hebben gekregen van de omstanders. Uiteraard ook de inzet van de vele brandweerkorpsen die vanwege de opschaling uitrukten. De betrokkenen werden opgevangen in Café 't Kromhout alwaar ook burgemeester Van Hedel aanwezig was.


Dit gebeuren heeft een grote impact op de mensen die hun winkel/woning nu kwijt zijn. Maar ook op de inwoners van het dorp die vol afschuw op zaterdagochtend kwam kijken. De Oranjecommisie Brummen heeft bekendgemaakt dat het Oktoberfest vanavond doorgaat en dat de vrijwillige entreebijdrage ten goede komt aan diegenen die door de brand benadeeld zijn.

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: