Eline Velner
Eline Velner

Goede start praktijkondersteuner jeugd

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Begin september is Eline Velner begonnen als Praktijkondersteuner Jeugd in onze gemeente. Bij de 6 huisartspraktijken in onze gemeente is zij actief om voor zowel huisartsen en Team voor Elkaar extra ondersteuning te bieden aan jongeren en gezinnen. "Hoewel ik pas een aantal weken werkzaam ben in deze nieuwe functie, verlopen de contacten met huisartsen en Team voor Elkaar goed," laat Eline Velner enthousiast weten. Ook ervaart ze die eerste weken al dat de Praktijkondersteuner Jeugd in een behoefte voorziet. "Vanaf de eerste week al merk ik dat er meerdere vragen en situaties zijn die aan mij worden voorgelegd en waarmee ik aan de slag ben gegaan. Ik hoop dat mijn inzet en expertise veel gaan bijdragen aan jongeren en gezinnen in de gemeente Brummen."

Voor de zomer werd bekend dat gemeente, alle huisartsen en Team voor Elkaar de samenwerking hebben versterkt. Dit met het doel om de kwaliteit van de jeugdhulp in onze gemeente verder te verbeteren. Het gaat dan vooral om hulp en ondersteuning die passend, laagdrempelig, snel en beter op elkaar afgestemd is. Team voor Elkaar is een belangrijke verwijzer naar zorg en ondersteuning en dus ook naar jeugdhulp. Het team biedt ook kortdurende ondersteuning. Maar ook huisartsen vervullen hierin een cruciale rol. Een huisarts is immers een vertrouwd persoon en voor veel gezinnen makkelijk toegankelijk. Dus ook via de huisartspraktijk kunnen jongeren gehoord en geholpen worden. De Praktijkondersteuner Jeugd kan (meer nog dan de huisarts-zelf) tijd vrij maken om de hulpvraag beter in beeld te krijgen. Juist bij jongeren is het erg belangrijk om vroegtijdig actie te ondernemen om hen te helpen waar dat nodig is.

Ervaren en deskundig

Gemeente en huisartsen hebben met Eline Velner een deskundige Praktijkondersteuner Jeugd aangetrokken. Zij heeft ruime ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie en de jeugdhulpverlening. Ook heeft Velner kennis van het begeleiden van gezinnen, ouders en jongeren. "Als praktijkondersteuner richt ik me vooral op alle jongeren tussen 0 en 18 jaar. Ik bied een luisterend oor en kan gerichte adviezen geven. Bijvoorbeeld als het gaat om allerlei kwesties op het terrein van opvoeden en opgroeien," laat Eline weten. Ze benadrukt dat de nieuwe werkwijze ook gaat helpen bij een betere afstemming tussen bijvoorbeeld huisarts en Team voor Elkaar en een meer gerichte doorverwijzing naar specialistische hulp.

Als praktijkondersteuner is Velner begin september bij alle huisartspraktijken in onze gemeente aan de slag gegaan. "Bij iedere huisartspraktijk werk ik een vast dagdeel. Dat is wel zo praktisch en duidelijk. Zowel voor de 10 huisartsen als ook de jongeren zelf. " Velner werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag. Op de websites van de 6 huisartspraktijken is te lezen wanneer de praktijkondersteuner bij de betreffende huisartsenpraktijk aanwezig is. "In deze opstartfase ben ik hard bezig om met alle huisartsen te zoeken naar de best mogelijke werkwijze. Uiteraard kan die werkwijze per praktijk iets verschillen. Dat is het maatwerk dat past bij de lokale situatie."

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 1 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 3 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 3 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 3 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 3 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 3 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 3 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 3 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 3 uur geleden