Afbeelding

Interim bestuur Sportkompas bijna klaar

Algemeen

BRUMMEN - Stichting Sportkompas is op zoek naar vier nieuwe bestuurders, die de plaats in kunnen nemen van de interimbestuursleden die begin dit jaar aantraden. Zij hebben hun klus nu bijna afgerond.

De interimmers werden aangesteld nadat de zittende bestuursleden op 1 januari 2019 gelijktijdig aftraden. Zij voelden zich door de gemeente niet serieus genomen. Aanleiding was het schrappen van een extra budget van 50.000 euro door de raad. Sportkompas, dat onder meer de binnensport accommodaties en zwembad Rhienderoord beheert, had dat geld nodig om de begroting sluitend te krijgen.

Inmiddels is de relatie met de gemeente hersteld en ligt er een notitie die de basis vormt voor een gezonde sportkoepel. Dat zeggen Pouwel Inberg, algemeen bestuurslid en Vivian Tromp, manager van Sportkompas. "Behalve dat we een aantal accommodaties beheren wil Sportkompas vooral verbinden", zeggen de twee. "We willen sporten voor iedereen in Brummen toegankelijk maken. Dat doen we door de samenwerking tussen allerlei partijen als sportverenigingen, dorpsraden, belangenverenigingen, onderwijs en eerstelijnszorg te bevorderen en te faciliteren."

Volgens Pouwel Inberg heeft het interim-bestuur een goede basis gelegd om de doestellingen van Sportkompas ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. "Die doelstellingen zijn helder geformuleerd, er zijn verbeterpunten bepaald, en er ligt een goede analyse om tot een sluitende begroting te komen. De overeenkomsten tussen gemeente en Sportkompas worden herzien, zodat ze passen bij de manier waarop we willen werken. Dat alles is aanleiding voor het interim-bestuur om het stokje over te dragen aan een nieuwe ploeg, die de ontwikkeling verder vorm kan geven."

Inmiddels lopen bij de organisatie ruim tien projecten, die variëren van het begeleiden van docenten in het basisonderwijs bij de gymnastieklessen tot het ondersteunen van sportverenigingen die bijvoorbeeld moeilijk aan vrijwilligers kunnen komen. Daarbij wil de site van de organisatie een toegangspoort vormen naar alle vormen van sport en zorg die in Brummen wordt aangeboden. Vivian Tromp: "In Brummen hebben we alleen al ruim 70 sportverenigingen of organisaties. Wij willen, dat wie in Brummen wil sporten, precies kan zien waar hij of zij terecht kan."

Pouwel Inberg: "Het geeft enorm veel voldoening om met dit bestuur te werken aan sport en bewegen. Vanuit het bestuur denken we mee met het management hoe we die verbindingen tussen organisaties nog beter kunnen maken. Zo hebben we bijvoorbeeld Jacco Peelen, voor velen bekend als zwemdocent, vrijgemaakt om de verenigingen te ondersteunen. Echt heel waardevol dat we in dit bestuur daaraan meewerken."

De vacatures en de functieprofielen zijn te vinden op de site van sportkompas: www.stichtingsportkompas.nl.

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 17 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43